Тези 228 машини са предназначени за нужди на Смартматик и

...
Тези 228 машини са предназначени за нужди на Смартматик и
Коментари Харесай

Шефът на Сиела Норма: 228-те машини нямат нищо общо с изборния процес

Тези 228 машини са предопределени за потребности на " Смартматик " и " Сиела Норма ", които нямат нищо общо с изборния развой в България, съобщи пред Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров. Не зная за какво ЦИК чакат да разясня търговски въпроси, означи той.

По думите му няма по какъв начин тези устройства да съставляват опасност за операция на вота поради обстоятелството, че те нямат програмен продукт и няма по какъв начин да подменят машините, предопределени за изборите, чиито серийни номера са предоставени на институциите във връзка със узаконяването.

След разтоварването на машините, платени от страната, на територията на " Карго партнърс ", камионът трябваше да транспортира нашите машини на друга локация. Това беше неразрешено със заповед на ръководителя на ЦИК - беше ни подредено да бъдат разтоварени в същия склад, изясни Тодоров. Ние отказахме да я осъществим - обжалвахме в Административния съд - София град и сигнализирахме Софийската градска прокуратура.

Контейнерът с наши машини беше разтоварен в двора на " Карго партнърс ", а устройствата останаха запечатани в него, сподели той.

" Независимо от дезинформацията и нападките против " Сиела Норма " желая да заявя, че ние твърдо сме " за " машинното гласоподаване ", съобщи Веселин Тодоров.

Занимаваме се с организацията му от 2014 година до момента и поставяме големи старания за честното му протичане, означи той. Изборите през юли 2021 година бяха с съвършена организация и ще поставим всички старания идните избори да бъдат проведени още по-добре, сподели още изпълнителният шеф на " Сиела Норма ". В плана са включени стотици експерти, които към този момент имат забележителен опит и работят непрекъснато. Нямаме интерес от обстановката, в която сме неволни участници, разяснява Тодоров.

Попитан какви стъпки ще предприеме компанията по този проблем, с цел да няма подозрения за честността на изборния развой, той отговори,че към този момент са ги подхванали. В петък, 5 ноември, внесохме сигнал в прокуратурата и в Административния съд, обществено е известно, че изразихме противоречие, че частна благосъстоятелност е арестувана със заповед на ръководителя на ЦИК, добави Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР