Тези 10 лв. бяха последното нещо, което сме очаквали. Фактите

...
Тези 10 лв. бяха последното нещо, което сме очаквали. Фактите
Коментари Харесай

Роднини на загинали край Своге: Тези 10 лв. бяха последното нещо, което сме очаквали

Тези 10 лева бяха последното нещо, което сме очаквали. Фактите приказват, че превозвачът по време на събитето имал годна застраховка, също така ние сме дали всички нужни документи, които са безусловно годни. Такова е и мнението на Комисията по финансов контрол, която излезе с решение, че в период до пет работни дни застрахователят би трябвало да изплати сумата по компенсацията. Това съобщи в ефира на Нова телевизия един от роднините на починалите в нещастието край Своге предходната година във връзка застраховката в размер на 10 лв..

,,Автобусът разполага с годна застраховка, има публикуван и смъртен акт. Въпросът е там че застрахователят избира да апелира, вместо да плаща'', добави той.

,,Изключително доста сме афектирани, че ни изкараха, че надали не фалшифицираме документи, в случай че в началото нямаше никакви проблеми и всичко беше наред. Първия отвод пристигна, тъй като застрахователят искаше да бъдат открити движимостите на майка ми, а те дойдоха към три месеца след злополуката. Не знам за какво желаят да се стига до съд, защото те просто ще изгубят това дело'', разяснява дъщерята на починала жена в случая.

,,Тук в тази ситуация става дума за две застраховки – "Гражданска отговорност " и застраховка при акцидент на пасажерите, като втората е извънредно просто уредена и размерът ѝ е явен – 50 000 лв.. Ясни са и документите, които са показани и изброени в разпоредба 49. Така че за мен е необяснима реакцията на застрахователя да не желае да изплати тези обезщетения'', съобщи представител от Асоциацията на потърпевшите при злополука и добави, че явно се постанова хората да водят дело, с цел да получат това, което им се поставя.

,,Ние сме отказали компенсацията поради липса на доказателства, че е осъществен публичен транспорт. За задачата е нужен контракт, пътен лист, лист на превозвача'', изясни от своя страна Стоян Проданов, изпълнителен шеф на ЗД "БулИнс ".

,,При даване на нужните документи и годни доказателства, ще изплатим компенсацията. Ако се стигне до дело и съдът постанови да платим компенсацията, тогава отново ще го платим'', безапелационен беше шефът на застрахователното сдружение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР