Тейлър Суифт доминира на MTV Video Music Awards 2023

...
Тейлър Суифт взе голямата награда на MTV Video Music Awards
Коментари Харесай

Тейлър Суифт взе голямата награда на MTV Video Music Awards 2023 за музикалния си видеоклип „Anti-Hero“ в една нощ, пълна с изненади.

"Това е невероятно. Фактът, че това е награда, гласувана от феновете, означава толкова много за мен", каза Суифт в речта си за приемане. „Не мога да повярвам, че беше преди една година, когато обявих албума „Midnights“.

Шоуто, проведено в Prudential Center в Нюарк, Ню Джърси, беше на Суифт от почти самото начало. Първите водещи на вечерта бяха не кой да е, а NSYNC, които се събраха отново, за да връчат наградата за най-добро поп видео на Суифт.

девет от 11-те награди, за които тя се бореше, включително изпълнител на годината в категория, съставена изцяло от номинирани жени за първи път в историята на VMA.

Нейният сътрудник в "Karma (Remix)", Ice Spice, спечели наградата за най-добър нов изпълнител. „О, Боже мой, това е толкова готино“, каза тя. „Просто искам да благодаря на моите манчкини.“

По време на шоуто имаше изобилие от нова музика. Водещата Ники Минаж изпълни най-новия си сингъл, мечтателния „Last Time I Saw You“, преди да се впусне в чисто нов тийз на нов пламенен трап, изрязан от нейния дългоочакван албум „Pink Friday 2“.

"Аз не съм нищо като теб", рапира тя, "Аз съм на съвсем друго ниво."

Колкото и Swift да доминираше, VMA бяха съсредоточени върху глобалната сила на музиката. K-pop момчешката група Tomorrow X Together и бразилската суперзвезда Anitta направиха премиера на новото си сътрудничество, лъскавия ретро-поп на "Back for More".

Друга K-pop група, Stray Kids, изведе "S-Class" на сцената, регионалната мексиканска звезда Peso Pluma изпълни "Lady Gaga", а регетонера Karol G изпълни "Oki Doki" и "Tá OK ( ремикс),"

Комикът Тифани Хадиш връчи наградата за "Най-добри афробийтове" в първата година на категорията, дадена на Рема и Селена Гомез за техния масивен хит "Calm Down".

"Африка в къщата!" Рема започна благодарствената си реч. „Поздравете Фела (Кути), който започна афробийтс на първо място... и искам да поздравя следващото поколение афробийтс.“

Гомес застана на няколко метра от микрофона, но скочи, когато Рема я помоли, казвайки на тълпата: „Искам да изпратя цялата си любов на Нигерия, благодаря ви.“

Колумбийската икона Шакира получи наградата Video Vanguard и изпълни невероятна двуезична смесица от нейните десетилетия хитове - „She Wolf“, нейното сътрудничество с Rauw Alejandro „Te Felicito“, вирусната, чупеща рекорди „Shakira“ : Bzrp Music Sessions, Vol. 53" с Bizarrap сред тях - в комплект, представен от нейния сътрудник на "Hips Don't Lie" Wyclef Jean.

„MTV, благодаря ви, че бяхте толкова голяма част от кариерата ми, откакто бях само на 18 години“, каза Шакира, като благодари също на родителите и децата си, които доведе в шоуто.

„Това е за вас, моите хора, моите латиноамериканци, във и извън тази страна“, каза тя, превключвайки на испански. „Благодаря ти, че ме вдъхнови и ми инжектира толкова много сила и толкова много желание да продължа напред, обичам те толкова много.“

Тя също взе наградата за най-добра колаборация за „TQG“, нейната песен с Karol G. Дуото изнесе речта си за приемане изцяло на испански. „Ако сътрудничеството с легендарната Шакира беше впечатляващо, да имаш награда с нея е нещо от друга планета“, възкликна Карол Джи.

Диди получи наградата за глобална икона от Мери Дж. Блайдж и дъщеря му Чанс Комбс. Той е третият носител на наградата след Red Hot Chili Peppers през 2022 г. и Foo Fighters през 2021 г.

Легендарният рапър също участва на VMAs за първи път от 2005 г. Това беше невероятна колекция на някои от най-големите му хитове като „Bad Boy for Life“ и „Mo Money Mo Problems“, към които се присъединиха някои от най-големите му сътрудници: Юнг Маями, Кейшиа Коул и най-сладкият от всички, неговият син Кинг Комбс.

„Любовта побеждава, всички, любовта побеждава“, започна той речта си. „Започнах като момче от хартия, не знаех, че ще бъда тук.“ След това той поведе публиката със скандиране „лошо момче“.

„Това е за 30 години“, продължи той. „Моля се на Бог да можеш да правиш това, което обичаш в продължение на 30 години.

Lil Wayne откри шоуто с изпълнение на новия си сингъл „Kat Food“. Веднага след това Оливия Родриго изнесе своя музикален видеоклип към "Vampire" на сцената, преди да започне да изпълнява нахалния си поп-пънк сингъл "Get Him Back!"

Между двете парчета, откъси от нейни продадени сингли се пуснаха на глас - в същия момент тя беше изхвърлена от сцената в предварително планирана "неизправност", допълнително отразявайки видеоклипа "Vampire" и символизирайки преминете от първия й запис към втория.

Сетовете на живо бяха много: Cardi B и Megan Thee Stallion оживиха "Bongos" с голяма хореография; Деми Ловато изигра рокендрол смесица от най-големите си хитове: „Heart Attack“, в „Sorry Not Sorry“, „Cool for the Summer“, преди наградата за най-добър K-pop да бъде присъдена на Stray Kids.

По-късно Анитта ще спечели наградата за „най-добър латиноамерикански“ за втора поредна година, изнасяйки една от най-милите речи на вечерта – „Искам да благодаря на себе си“, засмя се тя. "Защото работя толкова много!"

Френч Монтана използва позицията си на най-добър R&B водещ заедно с Ашанти, за да привлече вниманието към помощите след земетресението в Мароко, наблягайки на фонд за помощ, на който каза, че лично ще дари. Монтана е израснал в Мароко.

Близо до края на шоуто видео музикалните награди на MTV отпразнуваха 50 години хип-хоп със звездно финално изпълнение. Grandmaster Flash и Furious Five започнаха с „The Message“, което доведе до „The Show“ на Дъг Е. Фреш и Слик Рик. Ники Минаж, Лил Уейн, LL Cool J и DMC от Run-DMC го затвориха - енергичен празник на култура от много поколения.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР