Тейлър Никълс e лекар от Калифорния, който преди дни доби

...
Тейлър Никълс e лекар от Калифорния, който преди дни доби
Коментари Харесай

Доктор евреин разказа как е лекувал пациент с нацистки татуировки

Тейлър Никълс e доктор от Калифорния, който преди дни доби известност в обществените мрежи, откакто описа по какъв начин състраданието му като доктор е било тествано, когато мъж с тежка COVID-19 зараза пристигнал да се лекува в болничното заведение. Доктор Тейлър Никълс е евреин, а пациентът му бил затрупан с нацистки татуировки.

В своя пост в Twitter медикът изяснява, че последствията от неспазването на ограниченията от страна на избрани хора са го изтощили изцяло, само че въпреки всичко той и сътрудниците му не престават да се борят.

Един ден той се сблъсква с пациент, който "изглежда доста болен, изпитва стеснение и е уплашен ". Лекарите от болница "Мерси Сан Хуан " покрай Сакраменто смъкват ризата му, с цел да го прегледат. Всички обаче остават шокирани от татуировките по тялото му.

"Свастиката се открояваше самоуверено на гърдите му. Татуировките на SS и други отличителни знаци на нацизма, които преди бяха скрити от ризата му, сета бяха забележими за всички в стаята ", написа лекар Никълс. Заедно с него за пациента се грижат чернокожа сестра и дихателен експерт от азиатски генезис.

"Не ме оставяйте да умра, докторе ", замолил се пациента, когато се наложило да бъде включен към машина за изкуствено обдишване. Той "показал признаци на дългогодишна приложимост на метамфетамин ", а зъбите му били "почти изчезнали ".

Д-р Никълс успокоил пациента, че ще се грижат за него и ще го поддържат жив, доколкото могат.

Мъжът продължи да диша извънредно мъчно, а медиците го попитали дали желае бъде интубиран, в случай че е належащо. Човекът дал отговор, че желае екипът да направи всичко, което може.

"Всички ги видяхме. Символите на омразата по тялото му с горделивост обявяваха възгледите му. Всички знаехме какво мисли той за нас. Как той прави оценка живота ни ", написа лекарят в Twitter.

"И въпреки всичко бяхме тук, работехме безпроблемно като екип, с цел да сме сигурни, че сме му дали най-хубавия късмет да оцелее, доколкото можем. Всичко това до момента в който носим маски, защитни дрехи, щитове за лице, ръкавици. "



Д-р Никълс споделя за напрежението, страха и изолацията на тези в здравната област, които би трябвало непрестанно да се оправят с вируса, до момента в който пандемиятане се забавя. Тъкмо в противен случай - форсира се. Той изяснява и по какъв начин се оправя с пациенти, които са расисти - с помощта на мантра, която му припомня, че това са просто хора, които имат потребност от лекар, а той е тъкмо това - лекар. Но признава, че се е зачудил какво би би си помислил пациентът с нацистките татуировки, в случай че разбере, че е лекуван от евреин и до какъв брой той би пощадил живота на лекаря, в случай че функциите се извърнат.

"За първи път осъзнах, че се поколебавам ", признава доктор Никълс. "Пандемията ме измори и моята мантра не оказва същото влияние сега... И съзнавам, че може би не съм добре. "

Историята е ретуирана хиляди пъти и е получила стотици хиляди лайкове в Twitter.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР