Тейлър Фриц осигури решаващата победа за САЩ на финала на

...
Тейлър Фриц осигури решаващата победа за САЩ на финала на
Коментари Харесай

САЩ е първият шампион на United Cup

Тейлър Фриц обезпечи решаващата победа за Съединени американски щати на финала на шампионата по тенис Юнайтед Къп против Италия, откакто в третия сингъл се наложи над Матео Беретини със 7:4 (4), 7:6 (7:6). Преди него Джесика Пегула и Франсис Тиафо безусловно подсигуриха триумфа с победи в техните сингъл-двубои.

Номер 3 в ранглистата на WTA Пегула се наложи с 6:4, 6:2 над Мартина Тревизан, а Тиафо победи с 6:2 Лоренцо Музети в първия сет, след което италианецът се отхвърли поради травма. Пегула имаше съмнения в играта на полуфинала против Полша, когато падна в дуела с Ига Швьонтек, само че в този момент сподели надалеч по-сигурно показване.

Фриц безусловно донесе трофея в първото издание на новия шампионат за смесени тимове Юнайтед Къп, откакто първия мач-пойнт беше отразен от Беретини, само че при втория нямаше късмет. Шампионът от Мастърса в Индиан Уелс не съумя да осъществя нито една от деветте разкрили се пред него точки за пробив, само че не разреши пък нито една да се открие за съперника му. Оказа се индивидът с по-стабилни нерви в двата тайбрека и това беше ключът към успеха.

" Страхотно е! Удивително е тимът да завоюва това съревнование. Честно да си призная, пристигнахме с огромни очаквания. Или най-малко аз пристигнах с такива и се веселя, че ги оправдахме, съобщи Фриц от корта след края на срещата.

Фриц е на 9-о място в ранглистата на АТР и през 2022-а година завоюва три шампионата. Сега пък затвърждава напредъка си с днешната постоянна игра: " Понеже май бях стимулиран повече от другите, в действителност се веселя, че аз завоювах решаващата среща ".

Веднага откакто той вкара победната точка, целият тим на Съединени американски щати нахлу на корта, с цел да честват триумфа. Въпреки че Франсис Тиафо малко прекали с насладата. " Емоциите, когато побеждаваш, и всички тичат към тебе – ето това е необикновено! ", съобщи още Фриц.

След него се изигра още една среща, която нямаше отношение към крайния резултат, само че още веднъж американците победиха. В женския сингъл-мач Мадисън Кийс се оправи с Лучия Брондзети с 6:3, 6:2, а плануваната среща на двойки беше анулирана. Така Съединени американски щати завоюва финалната среща с 4:0 победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР