ТЕЦ Варна е купила фирмата Делта епсилон, която притежава имотите,

...
ТЕЦ Варна е купила фирмата Делта епсилон, която притежава имотите,
Коментари Харесай

Данаил Папазов: Служителите на ТЕЦ Варна ще могат да почиват в Сараите

Топлоелектрическа централа " Варна " е купила компанията " Делта епсилон ", която има парцелите, свързвани с името на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, в това число така наречен Боянските сараи. Това сподели шефът на предприятието и някогашен транспортен министър Данаил Папазов пред бТВ.
 Почетен ръководител, а резонира като предприемач. С поддръжката на страната
Така съгласно него в този момент всичките 254 чиновници на ТЕЦ-а щели да могат да почиват в мистичното имение в полите на Витоша.

„ Купихме компания „ Делта епсилон “ преди 5-6 месеца. Оставете ни да знаем ние защо ни е нужна. Имаме служащи, почивни бази ни трябват на нас. Така че това са неща, свързани с оперативната употреба на ТЕЦ-а. Работниците ни могат да почиват в Боянските сараи, тъкмо по този начин както имаме почивна база в Шкорпиловци и там почиват. Това са обществени политики “, сподели Папазов.

Според него Ахмед Доган е платил към 1,4 млн. лева, с цел да придобие 70% от Топлоелектрическа централа " Варна ". 

По думите му интернационалните и български инспектори са определили цената, на която Доган е придобил централата.

„ По контракт ние придобихме сдружението от ЧЕЗ за 48 500 000 евро. От тях 28 000 000 са банков заем, а останалите пари са средства, които ЧЕЗ дължеше на Топлоелектрическа централа „ Варна ” и ние влязохме в техния дълг. Кредитът продължава да се връща и към този миг ”, разясни Папазов.

Той добави, че цената за Ахмед Доган е по-ниска, защото сдружението имало заеми и отговорности.

„ Преговарях с много хора, които имаха интерес за решаването на въпросите на Топлоелектрическа централа „ Варна ”. Година по-късно стигнахме до Ахмед Доган. Той беше единственият човек, който не искаше да вземат участие нито офшорки, нито други съмнителни компании. Той застана с името си ”, сподели още изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Варна ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР