ТЕЦ Марица 3 продължава да не работи. В момента се

...
ТЕЦ Марица 3 продължава да не работи. В момента се
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3 продължава да не работи


Топлоелектрическа централа „ Марица 3 " продължава да не работи. В момента се работи по понижаване на мощностите. Това съобщи по време на брифинг служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова във връзка замърсяването на въздуха в Димитровград. Припомняме, че поради превишавания на серния диоксид в пъти над нормите ТЕЦ „ Марица 3 "  временно спря работа. Срещу България сега има две наказателни процедури за качеството на атмосферния въздух  - едната е обвързвана с нарушение на нормите на серен диоксид, а другата с фини прахови частици, уточни Карамфилова. В тази връзка в момента Министерството на околната среда се готви и дава нужната информация на Европейската комисия.

„ Повод за днешния брифинг са откритите в събота високи превишения на нормите на серен диоксид. В ранния преди обяд бяха регистрирани три превишения на алармените прагове, което докара до нуждата от оповестяване и повдигане на популацията с оглед отбрана на тяхното здраве. Моментът е сериозен ", посочи Карамфилова.

„ Финансовите наказания, които се чакат, са в извънредно огромни размери. Има възможност съдът да постанови ограничения, които са свързани с лишаване на дерогациите, дадени във връзка с нормите на серен диоксид на огромните горивни съоръжения в маришкия басейн ", сподели още министърът на околната среда и водите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР