ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започва работа по 3 социални

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започва работа по 3 социални
Коментари Харесай

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 стартира проекти за близо 500 хиляди лева в Гълъбово


Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ стартира работа по 3 обществени плана за възстановяване на локалната инфраструктура и по-безопасна и удобна среда за децата и възрастните хора в Община Гълъбово. Проектите са на обща стойност над 480 хиляди лв.. Те са утвърдени в границите на Споразумението за обществени вложения сред компанията и Община Гълъбово.

„ Желанието ни е да създадем един прекрасен и потребен подарък на хората в района по случай идния празник на града. Заедно с общината избрахме планове, които да са ориентирани както към децата и възрастните хора, по този начин и към дейните млади и работещи жители. Нашата компания от години поддържа локалната общественост и постоянно сме се стремили да бъдем оптимално потребни и да влагаме в възстановяване качеството на живот в Община Гълъбово.” показа Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

На 27 август 2019 година Гълъбово отбелязва 50 години от оповестяването си за град. Ръководството на общината приготвя забавна и разнообразна празнична стратегия през месец август 2019 година

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ще извърши повсеместен ремонт на двора на детска градина „ Наталия “ в Гълъбово, който не е осъвременяван от дълго време. Ще бъдат построени профилирани детски площадки, с люлки, пързалки, сенчести беседки и зона за тихи игри. Проектът е на стойност над 210 хиляди лв.. Детска градина „ Наталия “ е едно от двете детски заведения в Гълъбово. В нея се образоват годишно повече от 100 деца на възраст от 2 до 7 години.

Други 150 хиляди лв. ще бъдат вложени в нова отвесна планировка и съоръжение на двора в Дома за възрастни хора, гр. Гълъбово. Социалното заведение отваря порти преди 12 години и момента там живеят 40 души. Проектът цели да трансформира двора на Дома в подобаваща за възрастните хора зона за разходка и отмора навън. Предвиденото богато озеленяване и нови настилки ще бъдат допълнени с пейки за отдих, маси за игра на шах и табла, питеен фонтан, беседка.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ще влага също в планове за облагородяване на инфраструктурата в селата Обручище и Медникарово. Паркът в центъра на с. Обручище ще бъде освежен с атрактивна детска площадка и съвременни профилирани съотъжения за спорт навън (стрийт фитнес).

За жителите на с. Медникарово компанията ще построи нова, модерна двупосочна автобусна спирка. Тя ще бъде осветена и пригодена за потребление когато и да е на деня. По този метод ще бъде обезпечен комфорт хората от селото, които всекидневно пътуват сред обитаемоте места в Община Гълъбово.

Проектите в с. Обручище и с. Медникарово са на обща стойност 120 хиляди лв..

През последните години „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ е отделила над 4 милиона лв. за планове в интерес на обществото. През 2018 година компанията завоюва влиятелната премия за обществена отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски конгрес, за максимален размер нефинансови дарения.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР