ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е в готовност да работи

...
ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е в готовност да работи
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица Изток 3 ще работи на пълна мощност през студените месеци

Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " е в подготвеност да работи на цялостна мощ през идващите зимни месеци след завършилата годишна профилактика на четирите си енергоблока. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Централата обезпечава приблизително над 10 на 100 от електрическата енергия в страната като през първите шест месеца на 2022 година доближи 12,3 % - междинното ползване на над половината български семейства.

" Като една от най-големите индустриални мощности в България, която работи напълно с локален запас, нашата електроцентрала е основен детайл от електроенергийната система на страната. Отговаряме изцяло и на европейските правила за сигурност и околна среда, което прави нашата роля още по-важна. След завършилата профилактика на оборудванията сме изцяло готови централата да работи на цялостен потенциал за потребностите от електрическа енергия на българските консуматори ", изясни Александър Желев, основен инженер на Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 ".

Годишният планов ремонт на Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " стартира при започване на юни. Профилактиката на оборудванията подсигурява ефикасната и безвредна работа на централата през есенния и зимния сезон, когато натоварванията са обичайно по-големи поради ниските температури и високото ползване на електрическа енергия. 

Ремонтните действия, за които бяха ангажирани в допълнение и външни реализатори, се организираха при най-строги ограничения за сигурност на оборудванията, процесите и хората. В хода на ремонтната акция на територията на централата присъединяване вземат десетки външни компании подизпълнители и над 1000 души техен личен състав, както и инженери и експерти на " КонтурГлобал ". 

С конфигурирана мощ от 908 MW Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 "  е втората по величина топлоелектрическа централа в България. Тя работи напълно с локални първични материали като употребява 25 на 100 от лигнитните въглища, добивани от " Мини Марица-изток " и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност на страната, което е изключително значимо в сегашния миг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР