ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово произведе над 3,144 млн. MWh

...
ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово произведе над 3,144 млн. MWh
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ произведе с близо 5,5% повече електроенергия през 2019 г.

Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” създаде над 3,144 млн. MWh електрическа енергия през 2019 година Това е с 5,5% повече по отношение на 2018 година, демонстрира разбор на индустриалните резултати на най-модерната въглищна централа в Югоизточна Европа.

През 2019 година с работата си Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е осигурила към 8,3% от електрическата енергия, потребена на българския пазар. Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощ е в цялостен синхрон с потребностите на електроенергийната система на България и подадените диспечерски графици. През предходната година най-високотехнологичната въглищна централа в страната е осигурила и цялостния набор от услуги за балансиране и ръководство в действително време на статичната и динамичната резистентност на електроенергийната система на България. Благодарение на софтуерната си еластичност Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” оказва помощ на страната ни да покрива условията за запас за първично контролиране на ENTSO-E. Осигурява опция и за вторично контролиране на системата. Всичко това за следващ път демонстрира основното значение, което Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” има за енергийната система на България.

През 2019 година централата е употребила близо 5,37 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн или с 3,3% повече по отношение на 2018 година С потреблението на въглища от „ Мини Марица изток “, които са локален енергиен запас, Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ способства за енергийната самостоятелност на България и подсигурява трудова претовареност за хиляди миньори в най-големите държавни мини у нас.

В резултат на виновното отношение към околната среда и внедрените съвременни технологии, през предходната година най-екологичната въглищна централа в България реализира средногодишна успеваемост на сероочистване от над 97%. За същия интервал Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е употребила над 421 540 тона варовик, нужен за процеса на сероочистване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР