ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово“ отбелязва в понеделник осмата годишнина

...
ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово“ отбелязва в понеделник осмата годишнина
Коментари Харесай

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово“ навърши 8 г. търговска експлоатация

Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово “ отбелязва в понеделник осмата годишнина от началото на комерсиалната ѝ употреба., за което време е осигурявала електрическата енергия приблизително за 1 млн. български семейства, оповестиха от въглищната централа в понеделник.

От 3 юни 2011 година до момента двата енергоблока на централата са произвели бруто над 28 млн. Mвтч, съгласно разбор на индустриалните резултати на най-високотехнологичната въглищна централа в България. Това се равнява почти на потреблението на 1 милион български семейства за 8 години.

В това време мощността е достигнала 88.5% разполагаемост от над 37 млн. MВтч. Централата е основна за обезпечаване сигурността на електроенергийните доставки и стабилността на българската електроенергийна система. Със своята 690-мегаватова мощ централата способства България да покрие условията на Европейската организация на операторите на електроенергийни мрежи от запас за първично контролиране.

Поради своята висока технологичност Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово “ е най-гъвкавата въглищна централа в Българи, осигурявайки огромна маневреност при диспечиране. През 2018 година ЕСО е употребила централата 8200 часа в режим за първично контролиране и 13 700 часа във вторично контролиране. Централата работи единствено с български лигнитни въглища, добити в " Мини Марица изток “. Тя годишно употребява 5-5.5 млн. тона въглища, гарантирайки трудова претовареност за към 2000 миньори, както и енергийната самостоятелност на България, допълват от сдружението.

Чрез внедрените съвременни технологии централата доближава средногодишна успеваемост на сероочистващата апаратура над 97% и е проектирана по този начин, че не може да създава електричество без работеща сероочистка, което подсигурява по-чист въздух и запазване на околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР