ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово е произвела през миналата година

...
ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово е произвела през миналата година
Коментари Харесай

С 5.5% повече ток е произвела ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово през 2019 г.

Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово " е произвела през предходната година над 3.144 млн. мегаватчаса електрическа енергия, което е с 5.5% повече по отношение на 2018 година, оповестиха от компанията в четвъртък.

Освен това най-модерната въглищна централа в района е постигнала средногодишна успеваемост на сероочистване от над 97% и е осигурила 8.3% от електричеството в България

Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощ е в цялостен синхрон с потребностите на електроенергийната система на България и подадените диспечерски графици, демонстрират данните на сдружението.

През предходната година централата е осигурила и цялостния набор от услуги за балансиране и ръководство в действително време на статичната и динамичната резистентност на електроенергийната система на България. Тя е софтуерно гъвкава и взе участие и първичното и вторичното контролиране на електроенергийните доставки.

През 2019 година Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово " е употребила близо 5.37 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн или с 3.3% повече по отношение на 2018 година С потреблението на този локален запас централата способства за енергийната самостоятелност на България и подсигурява трудова претовареност за хиляди миньори в най-големите държавни мини у нас, показват от сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР