ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово е произвела брутно 3,5 млн.

...
ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово е произвела брутно 3,5 млн.
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово е произвел 3,5 млн. MWh електроенергия през 2018 г.

Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е произвела брутно 3,5 млн. MWh електрическа енергия през 2018 година Това демонстрира разбор на индустриалните резултати на най-модерната въглищна централа в Югоизточна Европа.

Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощ е в цялостен синхрон с потребностите на електроенергийната система на страната и подадените диспечерски разпореждания.

Според данните, през 2018 година Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” с работата си е осигурила към 9,1% от електрическата енергия потребена на българския пазар.

В същото време най-високотехнологичната въглищна централа в страната е осигурила и цялостния набор от услуги за балансиране и ръководство в действително време на статичната и динамичната резистентност на електроенергийната система на България. Благодарение на софтуерната си еластичност Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е употребена 8200 часа в режим за първично контролиране, а средногодишната дълготрайност на работа във вторично контролиране е 13 700 часа. Това за следващ път демонстрира основното значение, което Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” има за енергийната система на страната.

За 2018 година централата е употребила 5,2 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн, които, като локални запаси като се изключи че способстват за енергийната самостоятелност на България, водят и до понижаване нуждата от импорт на горива и подсигуряват трудовата претовареност за към 2000 миньори в най-големите държавни мини у нас.

В резултат на виновното отношение към околната среда и внедрените съвременни технологии, през предходната година най-екологичната въглищна централа в България реализира средногодишна успеваемост на сероочистващата апаратура 98%. За същия интервал Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е депонирала към 2 млн. тона пепелина и гипс, които се третират по най-екологичен метод в Съоръжението за депониране на боклуци от активността на централата с отговорно отношение към природата.

Американската компания ЕЙ И Европейски Съюз участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 29 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ”, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР