„ТЕЦ „Брикел” ще закупим специална апаратура, която да измерва атмосферния

...
„ТЕЦ „Брикел” ще закупим специална апаратура, която да измерва атмосферния
Коментари Харесай

В центъра на Гълъбово ТЕЦ „Брикел” ще инсталира станция, която да замерва въздуха и да информира гражданите за качеството му

„ Топлоелектрическа централа „ Брикел” ще закупим специфична инсталация, която да мери атмосферния въздух за всички да наблюдават положението му. Станцията ще бъде инсталирана в центъра на Община Гълъбово. Това съобщи шефът на Топлоелектрическа централа „ Брикел” Янилин Павлов.

Той уточни, че с позволение на способените институции в интервала сред 28 юли и 21 август тази година Топлоелектрическа централа "Брикел " пробно е изгорил 17 000 тона RDF (неопасни битови отпадъци) и съвсем двойно количество плява, примесени с въглища.

“Експериментът в "Брикел " е осъществен за търсене на различно на въглищата гориво. На 21 август по наше предпочитание и по отношение на високите температури, присъщи за сезона, сме го прекратили, въпреки че сме имали позволение за по-дълго време. За това наше решението също сме уведомили всички институции”, показва Павлов.

„ До 25 септември ще осъществим всички наставления на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора, в това число и ще премахнем от площадките си сламата и битовите отпадъци”, акцентира шефът на Топлоелектрическа централа „ Брикел” и добавя, че към този момент са почнали работа по напътствията на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора, с цел да преключат в период.

„ Нашето Дружество прецизно съблюдава условията на способените институции и за това и този път ще бъдем виновни, само че продължаваме да твърдим, че при всяко едно премерване до в този момент, не са установени превишения на допустимите стойности, в това число и на последните две осъществени през август месец”, безапелационен бе Павлов и още веднъж подсети, че те са едно от най-проверяваните предприятия и че са докладвали всяко едно тяхно деяние на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора и на Министерство на околната среда и водите.

„ Считаме, че сме намесени в престоящата акция за локални избори и политичиеските партии си мерят на наш тил силите. Наложена ни е най-крайната мярка наказване от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора, а за подобен вид нарушаване, което те споделя, че са открили, следва да бъдат подхванати ограничения от вида административна санкция и на сдружението да бъде направено наставление да се прекратят тези дейности”, изясни Павлов.

По думите му дейностите на институциите ще доведат до огромни загуби за предприятието.

„ Решенията им ще лишат хората от опцията да употребяват витално значимите за тях брикети за отопление. Топлоелектрическа централа „ Брикел “ е заставена да спре своята активност, което значи, че ще бъде спряно топлоподаването към клиентите на община Гълъбово”, декларира шефът на Топлоелектрическа централа „ Брикел”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР