ТЕЦ Брикел ще закупи и монтира в центъра на Гълъбово

...
ТЕЦ Брикел ще закупи и монтира в центъра на Гълъбово
Коментари Харесай

ТЕЦ Брикел ще монтира апарат за мерене на въздуха в центъра на Гълъбово

Топлоелектрическа централа " Брикел " ще закупи и инсталира в центъра на Гълъбово специфична инсталация, която да мери чистотата на атмосферния въздух за всички да могат да наблюдават положението му.

Това е заречен шефът на централата Янилин Павлов след разразилите се още веднъж през последните седмици проблеми със замърсяванията, причинявани от ТЕЦ-овете на Христо Ковачки. Преди дни екоминистерството спря наложително шест котли в Топлоелектрическа централа " Брикел " поради горене на неразрешено гориво – биомаса.

Янилин Павлов обаче твърди, че горенето е станало с позволение на способените институции. " В интервала сред 28 юли и 21 август Топлоелектрическа централа " Брикел " пробно е изгорил 17 000 тона RDF (неопасни битови отпадъци) и съвсем двойно количество плява, примесени с въглища. Експериментът в " Брикел " е осъществен за търсене на различно на въглищата гориво. На 21 август по наше предпочитание и по отношение на високите температури, присъщи за сезона, сме го прекратили, въпреки че сме имали позволение за по-дълго време. За това наше решението също сме уведомили всички институции ", твърди Павлов.

По думите му до 25 септември централата ще извърши всички наставления на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора и ще отстрани от площадките си сламата и битовите боклуци.

От година неправителствени организации предизвестяват, че Топлоелектрическа централа " Брикел " трови въздуха в Стара Загора и Гълъбово. Предприятието е измежду тези, против които Еврокомисията заведе втори иск против България поради замърсяването на въздуха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР