ТЕЦ Брикел ще продължи да работи, след като Административният съд

...
ТЕЦ Брикел ще продължи да работи, след като Административният съд
Коментари Харесай

Съдът реши: ТЕЦ "Брикел" ще продължи да работи

ТЕЦ " Брикел " ще продължи да работи, откакто Административният съд в Стара Загора анулира заповедта за прекъсване на индустриалната активност на предприятието, оповестява БНР. Принудителната мярка беше наложена на 29 юли от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора след инспекция на премиера и екоминистъра тогава - Кирил Петков и Борислав Сандов.

В претекстовете си за анулация на заповедта Административният съд показва, че по смисъла на спомагателните разпореждания от Закона за енергетиката Топлоелектрическа централа " Брикел " - Гълъбово е част от сериозната инфраструктура и от електроенергийната система на страната и като такава активността ѝ е обвързвана с поддържането на витално значими публични функционалности.

В предприятието работят близо 1300 души, прекъсването на индустриалната активност лишава от трудови хонорари стотици служащи и чиновници и от прехрана техните фамилии. Определението на Старозагорския съд предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР