ТЕЦ „Брикел” беше глобена от регионалната инспекция по околната среда

...
ТЕЦ „Брикел” беше глобена от регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Глоба за „Брикел” заради прашната буря в Гълъбово

ТЕЦ „ Брикел” беше санкционирана от районната ревизия по околната среда и водите, откакто през вчерашния ден пясъчна стихия връхлетя град Гълъбово. Замърсяването на въздуха е било толкоз мощно, че даже не е имало видимост.

Към момента заплаха за хората няма, само че Регионална инспекция за опазване на околната среда глобиха централата за това, че не е уведомила управляващите за случилото се. Издадени са и наставления поради заплахата казусът да се повтори.

Като източник на запрашаването хората показват локалния Топлоелектрическа централа „ Брикел” и по този начин нареченото „ черно езеро”, където са остатъците от изгорелите въглища. Теренът е с повърхност от 1200 дка, като две от четирите му секции работят и имат оросителна система. Освен тях обаче има софтуерни пътища, които също са били запрашени и точно от тях вятърът е вдигнал отпадъчния артикул.

От „ Брикел” не отхвърлят, че проблем със запрашаванията има. Снощи, обаче, обстановката е била форсмажорна. „ Причината за бурята е появилият се ураганен вятър. За 10-15 минути може би става 7,2 метра в секунда”, изясни Христо Христозов от централата.

Предписанието на Регионална инспекция за опазване на околната среда е за в допълнение оросяване поради заплахата от нови стихии. Данните от измервателната станция в Гълъбово не са отчели превишение на средночасовите правила от 19 ч. нощес до през днешния ден, оповестиха от инспекцията.

Към момента заплаха за хората няма.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР