ТЕЦ "Бобов дол" притежава комлексно разрешително и такова от МОСВ,

...
ТЕЦ "Бобов дол" притежава комлексно разрешително и такова от МОСВ,
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол има комлексно разрешително за пробно изгаряне на RDF

ТЕЦ "Бобов дол " има комлексно позволение и такова от Министерство на околната среда и водите, за осъществяване на пробно изгаряне на RDF /Refuse Derived Fuel/ - гориво, създадено от разнообразни типове боклуци, като "твърди битови боклуци ". Това се споделя в позиция на централата, изпратена до медиите.

От централата прецизират, че става въпрос за боклук, който е модифициран и трансфорат в гориво за оползотворяване и допълват, че всички изказвания, за това, че от ТЕЦ-а желаят да оползотворяват всевъзможни боклуци са манипулативни.

От ТЕЦ-а показват още, че всеки един звук RDF, който е бил оползотворен от ТЕЦ-а, е докладван на съответните институции.

Позицията на управлението на ТЕЦ-а има връзка с изказване на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова от 4 септември, когато тя заяви, че "ТЕЦ "Бобов дол " ЕАД е горил боклуци в прорез с комплексното си позволение ".

Дружеството е подложено на непрекъснат, денонощен емисионен надзор от страна на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, Изпълнителната организация по околна среда /ИАОС/ и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, се споделя още в известието на централата. От там допълват, че при направените измервания на качеството на атмосферния въздух от Изпълнителната организация по околна среда /ИАОС/, посредством мобилна автоматизирана станция, не са били регистрирани превишения на допустимите правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР