ТЕЦ “Бобов дол отново ще гори отпадъци, след като забраната

...
ТЕЦ “Бобов дол отново ще гори отпадъци, след като забраната
Коментари Харесай

ТЕЦ “Бобов дол” възобновява горенето на отпадъци

ТЕЦ “Бобов дол ” още веднъж ще гори боклуци, откакто възбраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, оповестяват от управлението на централата, съобщи БНР.

Според комплексното позволение, ще могат да се изгарят по 96 тона RDF боклук на всеки 24 часа.

Централата към този момент е изпълнила условието за създаване на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи. Освен това от сдружението са поели ангажимент да инсталират измервателни станции за чистотата на въздуха в региона на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат сложени до два- три месеца.

Преди към месец в Бобов дол отидоха екоминистърът Емил Димитров и основният прокурор Иван Гешев. Тогава беше оповестено, че против Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ е формирано досъдебно произвеждане за нерегламентирано изгаряне на боклуци и за разполагане на стотици тонове боклуци на площадка наоколо.

Стигна се до задържане на изпълнителния шеф на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, който е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 30 хиляди лв..

Подновеното позволение Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”отново да изгаря боклук провокира паники и неодобрение измежду жителите на региона, сподели кметът на Големо село Васил Васев:

“Централата към този момент работи и два автомобила, доколкото знам, са пристигнали със софийски отпадък. Нещо се случва отново, което не е редно ”, разяснява кметът. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР