ТЕЦ Бобов дол няма да работи докато предприятието на приведе

...
ТЕЦ Бобов дол няма да работи докато предприятието на приведе
Коментари Харесай

В ТЕЦ "Бобов дол" не са горени опасни отпадъци, обяви Емил Димитров

ТЕЦ " Бобов дол " няма да работи до момента в който предприятието на приведе всичките си съоръжения в ред и не ги лицензира. Това разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на брифинг в Министерски съвет след извършена изключителна среща при премиера, на която бе оповестено решение за водната рецесия в Перник. Повече за него четете тук. Димитров увери и че при визитата си на място в теца е открил, че не са горени рискови боклуци.

В петък прокуратурата разгласи, че проверява обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за нелегално горене на боклуци.

В рамките на моите компетентности съм разпоредил да се оказва цялостно подпомагане по разпоредените от основния прокурор инспекции за горене на боклуци в цялата страна, разгласи през днешния ден Димитров, представен от организация " Фокус ". Обясни, че персонално отишъл в Бобов дол, тъй като там имало проблем, другояче инспекциите са на правораздавателните органи.

" Трябваше да се окаже подпомагане, защото имахме проблем с дадени разрешителни, въведени мощности, гаранционни периоди, незавършени процедури, терзания, че има рискови боклуци, които се горят. Нямаше рискови боклуци. Има незавършена процедура ", разгласи той през днешния ден.

Той е дал период от 3 месеца на предприятието да приключи процедурите, в случай че желае да продължи активността си, а сега ги посъветвал да спрат, а в случай че не го създадат, ще има насилствена административна мярка.

" Тази мощ ще бъде спряна. Докато не си приведат всичките съоръжения в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното позволение, няма да работят ", сподели още министърът.

Не е открито превишаване на нездравословните излъчвания на място, увери Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР