ТЕЦ "Бобов дол" може да спре работа, защото има риск

...
ТЕЦ "Бобов дол" може да спре работа, защото има риск
Коментари Харесай

Има опасност ТЕЦ Бобов дол да спре работа

ТЕЦ "Бобов дол " може да спре работа, тъй като има риск обогатени въглища от "Брикел " да не се доставят

Правителството на Кирил Петков и екоминистреството са наложили редица забрани поради установени пропуски в работата им, сподели за тази заран изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа "Бобов дол " инж. Любомир Спасов.

Заради това е отправено предизвестие в намерено писмо на управлението на ТЕЦ-а до регионалния шеф на Кюстендил, до кметовете на Бобов дол и на Дупница. Ако централата спре работа, то към 1 000 работещи остават без работа и това ще сътвори огромно обществено напрежение в целия Югозапад.

Около 40% от енергийния микс за Топлоелектрическа централа "Бобов дол ", който за предходната година е разходвал над 1,3 млн. тона гориво, са обогатени въглища, обработвани във флотационната фабрика "Брикел ". Ако мините там не възобновят работа, то и Топлоелектрическа централа "Бобов дол " би трябвало да спре, притеснява се Любомир Спасов:

"Проблемът е иден, в случай че в действителност Топлоелектрическа централа "Брикел " спре за по-продължителен интервал от време, това, което ще идва към нас като обогатено гориво, ще спре и ще стартираме да имаме проблеми с товара, който би трябвало да поддържаме. Защото централата е проектирана за над 2500 калория, а това, което излиза от рудниците сега е с много по-ниско калорично наличие и разчитаме на обогатеното гориво, с цел да поправяме калоричността на нашия микс. Да се надяваме, че ще има здрав разсъдък страната в тази обстановка, в която е цяла Европа. Германия отваря 20 и няколко годишни централи и шест мазутни. А ние да затваряме… "

В Бобов дол привикват изключителна сесия на Общински съвет на следващия ден поради създалата се обстановка и опасността стотици служащи в централата да останат без работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР