ТЕЦ Бобов дол излиза на протестен митинг срещу несправедливия и

...
ТЕЦ Бобов дол излиза на протестен митинг срещу несправедливия и
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол на протест срещу Плана за справедлив преход

ТЕЦ " Бобов дол " излиза на протестен протест против " несправедливия и неплатежоспособен " съгласно енергетиците " Справедлив преход ", който планува затваряне на централата до 2026  година. Пред бариерата на входа на централата ще излязат всички без тези, които в този миг ще са на работното си място при непрекъснатия софтуерен развой - към 100 души, предава.

Организатори на митинга са синдикалните организации в сдружението и управлението на централата. При по този начин направения районен План за обективен преход за област Кюстендил не е планувана устойчива различна претовареност, на енергетиците се оферират работни места и занаят в овощарството, балнеологията и туризма, в шивачеството, което е напряко несериозно, съгласно тях.

От управите на общините Бобов дол, Дупница, Сапарева баня и Кюстендил също се оповестиха в мнение до Енергийното министерство против заложените в Плана за обективен преход за района 122 благ. евро. Около 1000 души - служащи и експерти в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и фамилиите им остават без заплата, без работа и прехранване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР