ТЕЦ Бобов дол гори на денонощие по 20 т. отпадъци

...
ТЕЦ Бобов дол гори на денонощие по 20 т. отпадъци
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол гори отпадъци от гара Яна, по 20 т на ден

ТЕЦ " Бобов дол " гори на денонощие по 20 т. боклуци от гара Яна, за 4 години нямат публикуван и един акт, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
" На денонощие горим по 20 т боклуци от завода в гара Яна, започнахме предишния вторник, събота и неделя не горим, в новата техника инвестирахме над 500 000 лева, за 4 години нямаме нито един акт ", сподели изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Емил Христов.
По-рано през днешния ден стана ясно, че Икономическа полиция, Регионална инспекция за опазване на околната среда и районната прокуратура са влезнали тази заран в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " поради появилата се информация, че там още веднъж се пламтя боклуци. На място се ревизира дали ТЕЦ-ът разполага с всички нужни съоръжения за запазване на околната среда и какъв тъкмо боклук се гори. След това и министърът на екологията Емил Димитров разгласи, че Прокуратурата го е привикала поради Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".
" В момента се ревизира по какъв начин изпълняваме новото сложно позволение, по какъв начин горим RDF, сега горим, не се тормозя тъй като непрестанно се вършат замервания, няма никаква заплаха за популацията ", разяснява инж. Христов.
Припомняме, че ТЕЦ-ът беше затворен със заповед на министъра преди два месеца. След приемане на комплексното позволение, което разрешава да изгарят по 96 тона RDF боклук на всеки 24 часа, от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " оповестиха, че още веднъж ще проработят на 28 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР