ТЕЦ AES-Гълъбово ще преговаря за компенсациите, които да получи при

...
ТЕЦ AES-Гълъбово ще преговаря за компенсациите, които да получи при
Коментари Харесай

Развалят договора с ТЕЦ AES-Гълъбово

ТЕЦ AES-Гълъбово ще договаря за обезщетенията, които да получи при преустановяване на контракта за изкупуване на електрическата енергия на преференциални цени.

AES България утвърждава препоръчаната от държавното управление методология за компенсиране при предварително преустановяване на контракта за изкупуване на електрическата енергия на преференциални цени. Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на компанията Иван Цанков. Той обаче изясни, че двете страни са се разминали във връзка с сумата за отплата. Предстоят договаряния, и в случай че има единодушие във връзка с обезщетенията, договорът ще бъде преустановен по взаимно единодушие. Така компанията не би трябвало да има искания за неустойки. Цанков изясни, че банките кредитори са известени и чака договарянията да стартират до няколко месеца.

Министерството на енергетиката е изпратило предлагането си за преустановяване на контракта през юни. Документът обаче е бил върнат с оферти, като претекстовете са опазване на работните места и гарантиране ползите на банките кредиторки. Цанков обаче счита, че има и други разновидности за трансформиране на договорите с “американските ” централи към свободния пазар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР