Тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки

...
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки
Коментари Харесай

Спецакция: Иззеха подозрителни тетрадки с имена

Тетрадки с имена и парични суми против тях за покупки на вересия са конфискувани от три магазина в Твърдица и един в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната полиция. Изземването е по подозрения за следен избор.

Извършени са инспекции в заложни къщи, фирми за бързи заеми и търговски обекти в Сливен и Твърдица. При предходните избори през март в сливенския кв. " Надежда " бяха открити списъци с имена и посочени суми против всяко от тях, както и петцифрена сума пари.

При сходна акция в търговски обект в Монтанското село Безденица служителите на реда иззеха два бележника с изписани на ръка имена на локални хора. В тях е имало и копие на прелиминарен изборен лист, с думи върху него. Иззети са още седем листа, представляващи примерни бюлетини с отразени с химикал претендент и преференция за избрана политическа партия, написа Българска телеграфна агенция.

По сигнал при друга инспекция през вчерашния ден беше формирано разследване за пазаруване на гласове в село Мърчево, община Бойчиновци. Там бяха открити три тетрадки и два бележника с изписани в тях имена на хора и против тях парични суми.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР