TETRA, или наземното канално радио, осигурява нискочестотна криптирана комуникация(снимка: Airbus) Тази

...
Коментари Харесай

МВР разширява TETRA системата по проект за над 108 млн. лв.


TETRA, или наземното канално радио, обезпечава нискочестотна криптирана връзка
(снимка: Airbus)

Тази седмица Министерство на вътрешните работи даде формален старт на плана за разширение на TETRA системата, която обезпечава криптирани връзки за военните и органи на реда, в помощ на популацията.

Проектът „ Изграждане, развиване и оптимизация на цифровата TETRA система и радиорелейна мрежа, ръководени от Министерство на вътрешните работи “ е на стойност 108 405 677 лева (без ДДС) и е част от Плана за възобновяване и резистентност. Реализира се от консорциум „ Национална Система за Критични Комуникации “, част от който са две компании – „ Телком инженеринг ООД “ с дял от 79,30% и „ Телелинк Инфра Сървисис ЕАД “ с дял от 20,70%.
още по темата
Водеща роля в консорциума има „ Телком инженеринг ООД “ като извънреден представител на международния водач в производството на ТЕТРА съоръжение Airbus.

Проектът стартира предпочитано с създаване на базови станции от ново потомство за допълнение на радиопокритието на съществуващата ТЕТРА мрежа на българо-турската граница. Дългосрочната цел е покритието да доближи над 95% от територията на България.

„ Телелинк Инфра Сървисис “ ЕАД ще работи по създаване на инфраструктурата за нови обекти, доставката и инсталирането на резервирано електрозахранване, мрежово съоръжение и част от информационното съоръжение за транспорт на данни и глас “, разясни Дина Темелкова, изпълнителен шеф на сдружението.

TETRA е редуциране от Terrestrial Trunked Radio, или наземно канално радио. Системата обезпечава нискочестотна криптирана връзка, която се употребява за продан на информация от военни и органи на реда, в помощ на популацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР