Тетевен. Трябва да продължим да работим за положителния имидж на

...
Тетевен. Трябва да продължим да работим за положителния имидж на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мария Габриел в Тетевен: Ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, за нашите малки и средни предприятия

Тетевен. Трябва да продължим да работим за позитивния имидж на България, за нашите дребни и междинни предприятия. Това съобщи през днешния ден в Тетевен лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за идните на 26 май избори за Европейски парламент Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тя посети шивашкото дружество „ Калинел “, намерено неотдавна в града. „ С обединяване можем да отстояваме националния интерес на България в Европа. Държавата ни може доста да способства Европейският съюз да обърне повече внимание на проблеми, които до момента са минавали по- неусетно. Така, както го направихме със възбраната на двойния стандарт при храните. Затова е значимо на 26 май да сме дейни. Това значи като един да се надигнем и да кажем, че ние не сме второкласен жители, не сме в периферията на Европейски Съюз. За мен това е най-важното обръщение. Несъмнено би трябвало да продължим да работим за дребните и междинни предприятия. Искам Европа на дребните планове с добавена стойност и с съответна изгода в всекидневието на хората. Защитили сме рекорден бюджет за България, само че той не е дефинитивно признат. Имаме няколко месеца да защитим контрактуваното и по тази причина е доста значимо България да изпрати квалифициран екип, какъвто е екипът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ", уточни още Габриел. Тя акцентира още: „ За мен е доста значимо да обърнем повече внимание на културата и образованието. Децата на Тетевен са взели участие дълги години в състезанията, които проведох. Затова ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, която поддържа гения на Европа. Това е въпрос, който България може да повдигне като приоритет, с цел да имат нашите деца поле за изява посредством европейско финансиране, да популяризират българската просвета и изкуство из цяла Европа и света “.
По-късно Мария Габриел, която бе посрещната от общинското управление на Политическа партия ГЕРБ, прегледа по какъв начин вървят строителните действия по един от огромните планове, които се осъществят сега с европейски средства - „ Рехабилитация на общинска улична мрежа в сервитутно очертание на гр. Тетевен: ул. „ Иван Вазов “, гр. Тетевен, ул. „ Вит “ – кв. " Полатен ", гр. Тетевен, ул. Здравец “ – гр. Тетевен, ул. „ Даковото “ – с. Рибарица, Община Тетевен и ул. „ Васил Левски “ – с. Галата, Община Тетевен “. Стойността му е 1 934 234 лева и е финансиран по „ Програма за развиване на селските региони “ 2014 - 2020 година
В момента се прави реорганизация и рехабилитация на улична мрежа, създаване на тротоари и бордюри и рехабилитация на съществуващи такива. През последните 4 години на територията на община Тетевен са изпълнени или са в развой на осъществяване планове на стойност близо 19 млн. лева, като средствата са вложени в реализирането на инфраструктурни планове, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на публични и многофамилни жилищни здания. Пред лидера на листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през днешния ден тетевенци споделиха, че виждат Европа точно в това – опция да се построи инфраструктура в тяхното обитаемо място, каквато години наред не е имало или не е ремонтирана.
Европа не е единствено европейска взаимност, която се мери в европейските финансиращи фондове, акцентира Мария Габриел. Тя изиска поддръжката на хората, с цел да продължи работата си в посока на Европа, която доставя действителни изгоди в всекидневието на всеки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР