Тетевен. Доверието към България по време на управлението на ГЕРБ

...
Тетевен. Доверието към България по време на управлението на ГЕРБ
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Асим Адемов в Тетевен: Доверието на ЕС към правителството на ГЕРБ гарантира фондовете, с които преобразяваме и Тетевен, и България

Тетевен. Доверието към България по време на ръководството на ГЕРБ подсигурява фондовете да са отворени, с цел да се финансират оперативните стратегии. За всеки импортиран от страната ни лев в Европейски Съюз, ние получаваме четири, с цел да обновяваме всяко обитаемо място, включително и Тетевен. През новия програмен интервал /2021-2027г./ с помощта на представителите на ГЕРБ в Екологичен потенциал бе контрактуван по-голям бюджет за страната ни. Средствата ще са с 3,5 милиарда лв. повече. Имаше легенди и подправени вести, че парите от Европейски Съюз ще спрат. Напротив - България ще получи доста повече средства от Европейски Съюз по линия на кохезионната политика. Това сподели довечера в цялостната зала на Община Тетевен претендентът от листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Асим Адемов, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ .
„ Страните, с които желаеме да се съпоставяме, на които да приличаме, са членове на Европейски Съюз от 70 години, ние от 12 години. И към този момент виждаме каква смяна настава в страната ни – обновените градове, обновените учебни заведения, обществени заведения, нови пречиствателни станции, нови пътища, строителството на автомагистрали, осъвременени лечебни заведения, и в най-малките обитаеми места се усеща европейската взаимност и това никой не може да отхвърли. Нашите съперници нямат какво да покажат, по тази причина и ни заливат непрестанно с неистини, създават измислени кавги, с цел да ни компрометират “, сподели Адемов и акцентира, че хората по места могат да видят и пипнат това, което е реализирано в тяхното обитаемо място. Много въпроси от залата предизвикаха Адемов да разяснява образованието. „ Никога в българското обучение не са влагани толкоз доста средства. И това ще продължи да е по този начин, тъй като държавното управление на Бойко Борисов е определило това като приоритет на целите “, акцентира той.
„ В момента процентът на тези, които се връщат в страната ни, е по-голям от процентът на тези, които напущат по една или друга причина. Това е сигнал, че сме на правия път. И в случай че не допуснем грешката да се върнем към тези мракобесни години обратно, то ще успеем в развиването “, акцентира още Асим Адемов в Тетевен и напомни на хората времената на празните магазини, на банкрутиралите банки и на заплатите от 3 $, когато в ръководството на Жан Виденов бе настоящ претендент на Българска социалистическа партия за евродепутат Румен Гечев. „ Това ли желаеме да оставим на децата си – за следващ път банкрутирала страна, щото Българска социалистическа партия това умее само – да банкрутира България “, попита риторично претендентът за евродепутат от листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
По време на събитието, проведено от общинската конструкция, ръководителят й Мадлена Бояджиева приветства Асим Адемов и посочи изгодите за страната ни от участието в Европейски Съюз и по какъв начин то се отразява на община Тетевен и тетевенци. „ Вече 12 години България е член на Европейски Съюз. За това време свикнахме да одобряваме това като даденост, забравихме времето, когато не можехме да пътуваме свободно, без визи, когато не можехме да учим и работим в страните от Западна Европа, забравихме какви старания бяха нужни това да се случи “, напомни Бояджиева. По думите й през днешния ден би трябвало съществено да се замислим за това какво е належащо да създадем, с цел да продължи да съществува Европейски Съюз и участието на България в него. „ Дори и евроскептиците признават по какъв начин с европейските средства, вложени в инфраструктурата ни, в образованието, в обществената сфера, в земеделието, в бизнеса, в екологията, в опазването на здравето, във всички браншове на живота ни - България се трансформира към положително “, акцентира Бояджиева. С извоювания по-висок бюджет за страната ни през новия програмен интервал, ще се усилят и средствата за земеделие, а дребните обитаеми места ще имат над 5 милиарда лева за развиване на селските региони, акцентира още тя.
" И в този момент всяко едно обитаемо място в България се употребява от европейската взаимност и това се вижда и тук в Тетевен. Виждате какъв брой доста се направи с европейски средства в нашата община единствено за един мандат. Бяха актуализирани изцяло две учебни заведения, улици, общински път. В общината единствено за този мандат влизат над 10 млн. лева за инфраструктура. С европейски средства се направи и главен ремонт на пътя Глогово – Градежница, тръбопровод и пречиствателна станция в Глогово. И ще продължава да се прави, като новите планове плануват възобновяване на площада в Тетевен, създаване на спортна площадка в Български Извор, възобновяване на детската градина в Глогово. В обществената сфера 139 индивида ще получат персонален помощник, 50 индивида – възрастни и самотни получават топъл обяд, работим по разнообразни стратегии за трайно безработни и хора с увреждания.
Акцент в работата ни е задълбочаване на съдействието сред бизнеса и професионалното обучение, което подсигурява по този начин нужната квалифицирана работна ръка за нашите предприятия ", акцентира още Мадлена Бояджиева.
„ Не е правилно, че тези избори нямат значително значение за дребните обитаеми места като тези в община Тетевен, в противен случай – имат изключително в по-малките обитаеми места, където улици и водопроводи не са ремонтирани от десетилетия. Много значимо е и да има непоклатимост на ръководството в страната ни, да има държавно управление, което да е уважавано и прието в Европа, каквото е държавното управление на премиера Бойко Борисов. Защото данните са безапелационни - единствено за последните пет години е повишен Брутният вътрешен продукт с 39%, по отношение на индикаторите през 2014 година. Приходите в бюджета са увеличени с над 50%. Минималната работна заплата от 2014 до 2019 година е увеличена с 60%, междинната работна заплата с близо 40 % “. За пръв път предходната година отчитаме, че броят на напусналите страната е еднакъв на тези, които са се върнали “, разясни Бояджиева и прикани да не забравяме един предходен интервал, когато бяха спрени еврофондовете за България и в този интервал Тетевен доста загуби.
В края на срещата Адемов прикани тетевенци: “Първо е значимо всички да гласоподават, да се осведомят добре и да гласоподават, нямаме право да бъдем безучастни. И второ, значимо е да гласувате за листата на Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили – това е тимът, който е значим за бъдещето на България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР