Тестовите модели са създадени на базата на електробуса ГАЗель NEXTБезпилотните

...
Тестовите модели са създадени на базата на електробуса ГАЗель NEXTБезпилотните
Коментари Харесай

ГАЗ показа първите си безпилотни маршрутки

Тестовите модели са основани въз основата на електробуса „ ГАЗель NEXT ”

Безпилотните електробуси на ГАЗ могат да се придвижват изцяло независимо по заложен от оператора маршрут

Руският производител ГАЗ показва за първи път пред необятна аудитория своите самоуправляеми електрически автомобили, предопределени за потребление като таксита или маршрутки. Двата модела, изложени в Московския интернационален автосалон, са основани въз основата на електробусите „ ГАЗель NEXT ” и се отличават от тях по системата за самостоятелно ръководство.

Безпилотните рейсове могат да се придвижват изцяло независимо по заложен от оператора маршрут, да дефинират стационарни и динамични трудности по пътя, да ги заобикалят и да стопират, включително рисково, разясняват от производителя.

И двата електрическия автомобил имат модули GPS/ГЛОНАСС с приемници на диференциални корекции, които дефинират местоположението с акуратност до 1 сантиметър. Автопилотът разпознава също пътната маркировка и обектите от пътната инфраструктура.

Така наподобява от вътрешната страна самоуправляемият електробус на ГАЗ

Една от безпилотните машини употребява лазерни датчици-лидари. Те разпознават границите на пътя по индиректни знаци, в случай че пътните маркировки липсват или не са забележими, както постоянно се случва през зимата или при неприятно време.

Другият електрически автомобил разполага със система за ръководство въз основата на стереокамери. Тя се употребява за насочване в пространството, без да смущава останалия безпилотен превоз, като от своя страна също е предпазена от разстройства, включително хакерски атаки.

ГАЗ възнамерява да употребява своите технологии освен в самостоятелните транспортни средства, само че и в системи за дейна помощ на водачите, които ще се вграждат в серийните коли на компанията.
още по тематиката
По-рано тази година ВАЗ и интернет компанията Яндекс подписаха контракт с държавното управление на Москва за развиване и внедряване на безпилотен превоз в съветската столица.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР