Тестовете, проследяването на заразените с Covid-19 и ваксината срещу вируса

...
Тестовете, проследяването на заразените с Covid-19 и ваксината срещу вируса
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки срещу COVID-19

Тестовете, следенето на инфектираните с Covid-19 и имунизацията против вируса ще бъдат главните тематики, които европейските водачи ще разискват на видеоконференция довечера.

В писмо до държавните и държавни ръководители, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел упорства те да обсъдят общ метод за разгръщането и използването на проби, вероятен предел и по-добро наблюдаване и надзор върху тях на идващия стадий. Мишел упорства да се работи за взаимното признание на тестванията, изключително на резултатите от бързите проби и в подтекста на пътуването в Общността. Председателят на Европейския съвет желае също по този начин да се работи по общ метод към имунизациите, което да включва критерии за разпределението им измежду страните-членки и общ лист на предпочитани групи за тяхното приемане. 

Предложения на Европейската комисия

По-рано Европейската комисия (ЕК) разгласява набор от оферти за спомагателни ограничения за битка с пандемията, които ще лежат в основата на полемиката на водачите на Европейски Съюз. По-специално Европейска комисия прикани страните от Европейски Съюз да засилят обмена на информация по отношение на битката против пандемията, с цел да подхващат координирани санитарни ограничения и да споделят нови подходи, които се употребяват в разнообразни страни за битка с заболяването. Като част от следенето на контакти, Европейска комисия предложи да се сътвори единна Европейски Съюз „ система за регистрация на пасажери “, която би трябвало да се употребява за всички типове трансграничен превоз, в това число наложителното попълване на въпросник при прекосяване на границата с частни транспортни средства. Европейска комисия означи още, че в 27 страни от общността към този момент има 19 мобилни приложения за следене на контакти на лица с COVID-19, „ които в Европейски Съюз към този момент са изтеглени 52 милиона пъти “ (с население на общността от 446 милиона души).  

Европейска комисия също по този начин предложи да се сътвори единна тактика за тестване, която да употребява общи логаритми и да подсигурява взаимно признание на проби, направени в разнообразни страни от Европейски Съюз. За да форсира процеса на тестване, Европейска комисия отпусна 100 милиона евро за закупуване на бързи проби за антитела против ковид, които ще бъдат разпределени сред страните от Европейския съюз. 

По отношение на имунизацията Европейска комисия към този момент е провела договаряния за предварителна поръчка на ваксини с шест водещи западни компании и към този момент са подписани контракти с три от тях. Европейската комисия не обмисля закупуването на съветската ваксина, като твърди, че се съмнява в нейната сигурност. В същото време източници в Брюксел признават, че Европейски Съюз просто не може да си разреши да даде на Русия този пазарен сегмент и поръчки на стойност милиарди евро. 

Европейска комисия чака, че най-малко една от шест западни компании ще може да показа ефикасна ваксина до края на 2020 година и че промишлените доставки ще стартират на равнище от най-малко 20 милиона годишно до април. Според ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен имунизациите против първото потомство ковид ще обезпечат в най-хубавия случай 70% възможност за имунитет, може би по-малко и този индикатор към този момент ще се смята за ефикасен от Европейски Съюз.
В тази връзка Европейска комисия прикани всички страни от общността да разработят национални проекти за имунизация на популацията, като вземат поради както логистиката на доставката и разпространяването на имунизацията, по този начин и последователността на имунизацията на разнообразни групи от популацията, като вземе поради общественото значение на тяхната специалност (лекари и държавни управления на първо място) и принадлежност към рисковите групи (възрастни хора първо). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР