Тестовете, проследяването на заразените с Covid-19 и ваксината срещу вируса

...
Тестовете, проследяването на заразените с Covid-19 и ваксината срещу вируса
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки

Тестовете, следенето на инфектираните с Covid-19 и имунизацията против вируса ще бъдат главните тематики, които европейските водачи ще разискват на видеоконференция довечера.

В писмо до държавните и държавни ръководители, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел упорства те да обсъдят общ метод за разгръщането и използването на проби, вероятен предел и по-добро наблюдаване и надзор върху тях на идващия стадий.

Мишел упорства да се работи за взаимното признание на тестванията, изключително на резултатите от бързите проби и в подтекста на пътуването в Общността. Председателят на Европейския съвет желае също по този начин да се работи по общ метод към имунизациите, което да включва критерии за разпределението им измежду страните-членки и общ лист на предпочитани групи за тяхното приемане.

Вчера ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен настоя страните-членки да изготвят национални проекти за имунизиране. Тя заяви, че огромните доставки на ваксини се чакат през април и акцентира, че няма да има компромис с тяхната сигурност. Фон дер Лайен сподели още, че Европа е в сърцето на втората вълна от пандемията с ковид и предизвести, че записаните инфектирани през предходната седмица 1.1 млн. души ще нарастват още през идващите 14-20 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР