Тестовете на подобрената система за позициониране започват тази есенАмериканските военни

...
Тестовете на подобрената система за позициониране започват тази есенАмериканските военни
Коментари Харесай

US военните с нов GPS, заради руското заглушаване

Тестовете на усъвършенстваната система за позициониране стартират тази есен

Американските военни подозират, че Русия блокира GPS сигналите в Европа и други райони (снимка: CCO Public Domain)

Тази есен армията на Съединени американски щати ще тества усъвършенствана, устойчива на разстройства GPS система, която се създава в отговор на опасенията от вражеско заглушаване на сигнала, заяви Breaking Defense. Американските военни подозират, че Русия блокира GPS сигналите в Европа и други райони.

Миналата есен съдружниците от Съединени американски щати и НАТО организираха учения в Норвегия, с цел да ревизират готовността си за взаимни дейности и да обучат участниците в многонационалната коалиция. По време на учението военните видяха, че GPS сигналите се потискат, а Финландия и Норвегия упрекнаха Русия за това.
още по тематиката
В допълнение, през април 2018 година американски чиновници обявиха, че съветските военни са блокирали GPS системи, употребявани за надзор на безпилотни летателни апарати по време на интервенции в Сирия.

Тестването на нови GPS устройства ще бъде поверено на военните от втория кавалерийски полк на американската войска, ситуиран в Германия. Според слуховете, Пентагонът също по този начин създава ново потомство навигационна система, която може да се употребява като аварийна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР