Тестовете могат също така да доведат до по-ранна диагноза, което

...
Тестовете могат също така да доведат до по-ранна диагноза, което
Коментари Харесай

Учени от Обединеното кралство ще тестват „революционен“ кръвен тест, който може да се използва за откриване на мозъчни тумори

Тестовете могат също по този начин да доведат до по-ранна диагноза, което от своя страна може да форсира лекуването и евентуално да усили % на преживяемост при пациенти с един от най-смъртоносните форми на рак на мозъка, споделят специалистите.

Пациентите с неоперабилни мозъчни тумори биха могли да се възползват изключително - тъй като ранната диагноза би им разрешила да стартират лекуване като химиотерапия или лъчетерапия допустимо най-скоро.

Учени от Обединеното кралство към този момент са проучили тестванията и в този момент се надяват да проведат по-мащабни тествания.

Ако успее, „ евтиният “ и „ комфортен за пациента “ тест може да бъде въведен в здравните служби в границите на две години, споделят специалистите.

Какво съставлява пробата?

Кръвният тест TriNetra-Glio, създаден от Datar Cancer Genetics, работи посредством уединяване на кафези, които са се освободили от тумора и в кръвта на човек.

След това изолираните кафези се оцветяват и могат да бъдат разпознати под микроскоп.

Тестът е п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР