Тестова версия на платформата вече включва новия браузърChromium-базираният Edge ще

...
Тестова версия на платформата вече включва новия браузърChromium-базираният Edge ще
Коментари Харесай

Edge на база Chromium става част от Windows 10 догодина

Тестова версия на платформата към този момент включва новия браузър

Chromium-базираният Edge ще стане браузър по дифолт в Windows 10 (екранна фотография: Microsoft)

Microsoft работи интензивно по нова версия на браузъра Edge, която стъпва на енджин Chromium. Последната тестова версия на Windows 10 под номер 18936 демонстрира, че процесът на подмяна на досегашния Edge браузър с Chromium -базиран към този момент е в ход, заяви Neowin, базирайки се на разработчика Рафаeл Ривера.
още по тематиката
Според информациите все още, Microsoft няма да отстрани изцяло остарелият Edge браузър от операционната си система. Той ще бъде прикрит в листата с приложения.

Пълният преход към нов браузър в Windows 10 ще отнеме време. Повечето приложения в формалния магазин към момента се свързват с настоящата обществена версия на Edge.

Очаква се новата версия на Edge на база Chromium да стане част от Windows 10 идната година, с излизане на пролетното обновяване, известно като 20H1. В него Chromium-базираният Edge ще се употребява като браузър по дифолт.

Това допуска, че тестванията на браузъра би трябвало да приключат преди актуализацията 20H1  на Windows 10. Обновлението се чака да бъде готово през март 2020 година, а потребителите да го получат през април и май.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР