Тестов електробус ще се движи за една седмица в столичните

...
Тестов електробус ще се движи за една седмица в столичните
Коментари Харесай

Тестват електробус до метрото в Люлин и Овча купел

Тестов електробус ще се движи за една седмица в столичните квартали " Овча купел " и " Люлин ". Целта е в бъдеще 30 сходни електробуса да бъдат довеждащ превоз до метростанциите в кварталите. Машината е шестметрова, с 22 места и е подобаваща за дребните вътрешноквартални улици.

На последното си съвещание Столичният общински съвет утвърди кандидатстването на Столичната община по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " за доставка на нови електробуси, тролейбуси, трамваи и станции за зареждане. Общият размер на средствата за безплатна финансова помощ е на стойност 218 млн. лева От Столичния автотранспорт приготвят документите, с цел да се пусне социална поръчка за избор на снабдител на електробусовете за довеждащ превоз, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

До два месеца се чака от Столичния автотранспорт да са подготвени със заданието и тръжната документи, тъй че състезанието за избор на снабдител да започва, добави шефът на сдружението Слав Монов.

Преди да дойде в София електробусът е бил тестван в Мюнхен. Първата обиколка у нас с него направи европейският първенец на GT4 Павел Лефтеров, който ще образова новите водачи на електробусовете в София. Обиколка на полигона в Малашевци с новия електробус направи и кметът Йорданка Фандъкова.

По време на едноседмичния тестов интервал, електробусът няма да транспортира пасажери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР