Тестът за алкохол с дрегер може да покаже нереално високи

...
Тестът за алкохол с дрегер може да покаже нереално високи
Коментари Харесай

1 причина дрегерът да покаже фалшив сигнал, че сте пили


Тестът за алкохол с дрегер може да покаже нереално високи промили , без лидерът да е използвал алкохол. Това е изцяло вероятен сюжети, а виновност за него може да има и водачът, и проверяващият го чиновник на реда.

А най-лошото е, че лидерът може изцяло несъзнателно да бъде изкаран отговорен, без да има никаква виновност. И всичко това заради една изцяло банална причина – стремежът към добра хигиена на ръцете .

Повечето антибактериални гелове или почистващи кърпички съдържат алкохол, който може да подведе дрегера и той да изкава, че проверяваният водач е консумирал алкохол. Това демонстрират резултатите от профилирано изследване в Съединени американски щати.

Ползването на антибактериални артикули е нормална процедура за хигиенизиране на дрегерите преди тестване на нов лидер и по този начин се действа навсякъде. Оказва се обаче, че спиртните изпарения след прилагане на почистващи артикули, съдържащи алкохол, може да се уловят от тестващото устройство. Рискът от неточно свидетелствуване за алкохолните промили е най-голям, когато дерегерът се почиства директно преди взимане на проба от дъха на водача. За оптималната меродавност на резултатите се изисква устройството да бъде добре проветрено и изсъхнало преди приложимост.

Данните са потвърдени от изследване в американския щат Мисури.

Свързани публикации.. Сапун или антибактериален гел за по-чисти ръце? 0 Кои храни могат да подведат теста за опиати? 0 Сънливият водач е рисков колкото нетрезвия 0

В него са взели участие 65 лидера, седнали зад кормилото изцяло трезви. При направените им проби те са били разграничени на две групи. При едната група проверяващите са употребявали антибактериален гел за разчистване ръцете си и на дрегера след всяка проба. Именно при тази група са регистрирани няколко нереали стойности на промилите в кръвта на водачите. Тези резултати експертите асоциират напълно със спиртните изпарения от въпросните санитарни артикули.

Некоректни резултати се регистрират приблизително при 10% от случаите, в които се изполват спиртни антибактериални артикули при взимане на алкохолна проба . Това е сериозен % на фона на многото инспекции, които се правят всекидневно по света. Посочените резултати би трябвало да се имат поради и от водачите, и от проверяващите ги за гарантиране на оптималната меродавност.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР