Тестът на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление

...
Тестът на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Тази ракета предизвиква съжаление

Тестът на стандартна крилата ракета с наземно базиране провокира страдание и демонстрира, че Съединени американски щати от дълго време са се готвили за отдръпването си от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

"Всичко това провокира страдание. Не се поддаваме на провокации. Както беше декларирано във Франция от президента на Русия, ние още веднъж удостоверяваме, че се придържаме към едностранния мораториум за разполагане на наземни ракетни системи със междинен обхват, до момента в който сходни системи не бъдат ситуирани от Съединени американски щати, в който и да било регион на света ", сподели съветският заместник-външен министър.

"Вероятно не може да има по-ясно и очевидно удостоверение на това, че създаването на съответните системи се прави в Съединени американски щати от дълго време и че подготовката за отдръпването от контракта е включвала съответните научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки ", означи Рябков.

Вчера Пентагонът разгласи, че е направил сполучливо тестване на стандартна крилата ракета с обхват над 500 км. Това е първият сходен тест, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР