Тестът на интелектуалните способности да отпадне от изследването за професионална

...
Тестът на интелектуалните способности да отпадне от изследването за професионална
Коментари Харесай

Отпада тестът на интелектуалните способности на кандидат-митничарите

Тестът на интелектуалните качества да отпадне от проучването за професионална и психическа склонност на претендентите за митничари. Това планува изменение в наредбата за изискванията и реда, по който става подборът, предлагано от Министерството на финансите. Текстът е оповестен на уеб страницата на ведомството за публично разискване.

Целта е наредбите да се уточняват по този начин, че да е по-лесно използването им и да се облекчи процедурата за назначение в служба в организацията, се показва в претекстовете към документа.

Очакваният резултат е засилен интерес за работа в митническата администрация и поощряване на по-голям брой претенденти за присъединяване в конкурсните процедури.

Ако промените бъдат признати по този начин, както се оферират от министерството, проучването за професионална и психическа склонност при назначение и повишение в служба ще включва тест за интегритет (лоялност) или тест за интегритет и личностен въпросник. По този метод ще се подсигурява потреблението на избран тип проби за всички процедури и за съответните длъжности в границите на митническата администрация, е мнението на създателите на измененията.

Чрез теста за интегритет ще се откриват психическите характерности и особености на образуваните полезности и настройки, имащи отношение към характерните професионални условия за заемане на съответните длъжности в митническата администрация.

В в този момент настоящия текст на наредбата пробата за интелектуални качества се планува да поставят претендентите да бъдат наети по трудово правно отношение при в началото предопределение в организацията и при състезанията за експертни позиции. Измененията плануват организацията да организира тестванията взаимно с външна организация до момента в който не създаде лични проби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР