„Тестът, ако се направи до третия ден от заразяването, може

...
„Тестът, ако се направи до третия ден от заразяването, може
Коментари Харесай

Проф. Велизарова: Ще има пета-шеста вълна. Докато всички не преминем през тази въздушно-капкова инфекция, тя няма да спре

„ Тестът, в случай че се направи до третия ден от заразяването, може да не отрази вярно, тъй като няма задоволително насъбрано вирусно число в нашата носоглътка и не може да го хване пробата, само че, в случай че си позитивен, не може да си подправено позитивен. От първите признаци не по-рано от третия ден би трябвало да се направи тест “, изясни тя.

По думите й децата не престават да боледуват от ковид леко. „ Средно тежко и тежко боледуват децата, които наложително имат и някакви други премеждия, като затлъстяването, диабета, онкологични, вродени и генетични болести, те би трябвало да се тестват постоянно и да им се постанова да носят маска “, поясти проф. Велизарова.

По думите й 90% от децата, които постъпват в болничното заведение, са на неимунизирани родители, най-малкият пациент е на 9 дни.

„ Тази вълна е разумно да засегне детската възраст. Причината е, че една година поред крихме децата, те бяха най-затворената група от цялото население, най-неконтактната група, щом те излязат от затворената среда, ще стартират да се разболяват “, добави проф. Светлана Велизарова.

Според нея родителите бягат от персонална отговорност.

По думите й не се предлагат имуностимуланти по време на пика, като витамин D е добре да се дава.

„ Имаме едно, две, до три свободни кревати, ние сме болничното заведение в София, която приема най-вече деца с COVID-19 “, посочи проф. Светлана Велизарова.

„ Децата над 15 години, младежите, би трябвало да се имунизират, те са доста контактни и минимум съблюдават забрани. Не може майките да се образоват посредством Facebook. При 80% от децата инфекцията протича безсимптомно, по тази причина е тестването. С мисленето всеки за себе си, това може да продължи с години “, сподели още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР