Тест пилотът на Ямаха Кал Кръчлоу даде най-доброто време в

...
Тест пилотът на Ямаха Кал Кръчлоу даде най-доброто време в
Коментари Харесай

Ямаха с най-добро време на старта на тестовете в MotoGP

Тест водачът на Ямаха Кал Кръчлоу даде най-хубавото време в първия ден на шейкдаун теста в MotoGP за 2023 година. В тридневните тествания на пистата „ Сепанг “ в Малайзия присъединяване могат да вземат само тестовите състезатели на петте производителят в кралския клас – Ямаха, Дукати, Хонда, КТМ и Априлия.

Освен тях в този тест право на присъединяване има и единственият новобранец в MotoGP за 2023 година Аугусто Фернандес. Действащият първенец в Moto2 ще се състезава за екипа на Тех3 ГАСГАС, който ще продължи да употребява машините на КТМ, които просто ще носят брандинга на ГАСГАС.
9  MotoGP започва подготовката за сезон 2023
В първия ден на теста в Малайзия Кръчлоу съумя да завърти обиколка за 2:01.146, с която да оглави класирането за деня. По-важното за Ямаха обаче бе, че британецът съумя да стигне до 330 км/ч на вършиме на „ Сепанг “, което е увеличени с 3 км/ч по отношение на рекордното достижение на японският производител от тестванията край Куала Лумпур преди година.
9  MotoGP започва подготовката за сезон 2023
Второ време в класиране за деня даде Фернандес, който изостана с 0.185 секунди от Кръчлоу. За него обаче тези три дни на тествания са доста значими, защото преди старта на своята дебютна акция в MotoGP той ще има единствено 9 дни проби, като два от тях към този момент минаха.
9  MotoGP започва подготовката за сезон 2023
Същинската работа за КТМ през днешния ден бе свършена от Дани Педроса, до момента в който новият тестови играч на австрийската марка Йонас Фолгер поучи първи късмет да тества най-актуалната версия на RC16. В рамките на днешния ден Педроса работеше с екипа на новия титулярен водач на КТМ Джак Милър.
9  MotoGP започва подготовката за сезон 2023
Най-натоварен денят бе за водача на Априлия Лоренцо Савадори, който трябваше да тества цели шест разнообразни версии на RS-GP. Всяка от тях разполагаше с друг аеродинамичен пакет. Нова аеродинамика имаше още за Щефан Брадъл (Хонда) и Микеле Пиро (Дукати).
9  MotoGP започва подготовката за сезон 2023
Шейкдаун пробата в MotoGP за 2023 година продължава до вторник в това число, а в петък (10 февруари) започват и формалните проби, в които присъединяване към този момент ще могат да вземат всички титулярни водачи. За тях ще има единствено пет дни за тествания преди старта на сезона, три в Малайзия в края на идната седмица и още два в Португалия след месец.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР