Тест на Националната система за ранно предупреждение ще има на

...
Тест на Националната система за ранно предупреждение ще има на
Коментари Харесай

В 11 часа ще тестват сирените за ранно предупреждение, спокойно

Тест на Националната система за ранно предизвестие ще има на 1 октомври в 11 часа, оповестява Министерство на вътрешните работи.
Това ще се случи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ „ Козлодуй “, Стара Загора и Гълъбово.
Жителите на тези обитаеми места ще чуят сигналите за паника и завършек на паниката, които ще бъдат придружени и с гласова информация. Това ще бъде тест, акцентират от Министерство на вътрешните работи.
В тренировката ще вземат участие и интегрираните местни системи за обявяване, построени в обекти, чиято активност основава заплаха от пораждане на бедствия.
Системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври. Целта е инспекция на техническото положение на построената сиренна система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите,напомнят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР