Tesla започна безжичното разпространяване на ново обновяване на фърмуера на

...
Tesla започна безжичното разпространяване на ново обновяване на фърмуера на
Коментари Харесай

Tesla обновява фърмуера на Model S и X след два случая на самозапалване

Tesla стартира безжичното разпространение на ново възобновяване на фърмуера на електрическите автомобили Model S и X в целия свят . Компанията заяви, че това е защитна мярка, обвързвана с нашумелите произшествия на самозапалване на електрически автомобили Model S в Китай.

Обновяването на фърмуера прави промени в настройките, свързани със зареждането на акумулаторния блок и ръководството на температурата. Подобренията покачват отбраната и удължават софтуерното време на живот на акумулаторните акумулатори. Tesla не оповестява никакви детайлности и няма по какъв начин да се разбере какви тъкмо промени прави обновяването. Това е напълно разумно, тъй като програмното обезпечаване на системата за ръководство на зареждането на електрическите автомобили на Tesla е една от най-строго охраняваните фирмени секрети на компанията.

Представителите на Tesla за следващ път подчертаха, че рискът от самозапалване на нейните електрически автомобили е над 10 пъти по-малък спрямо колите с мотори с вътрешно горене.

През миналия един месец имаше два случая на самозапалване на електрическите автомобили Tesla Model S. И двата случая са на територията на Китай – единият в Шанхай, а другият – в Хонконг. И двата електрически автомобила са били паркирани в заплатен паркинг. Огънят е засегнал единствено няколко модула с акумулаторни акумулатори, като съвсем целият акумулаторен блок е останал здрав. И двата случая в детайли се проверяват от специалистите на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР