Tesla за 250 хиляди долара ще изминава не по-малко от

...
Tesla за 250 хиляди долара ще изминава не по-малко от
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща до две години Tesla за 25 000 долара


Tesla за 250 хиляди $ ще изминава не по-малко от 320 км с едно зареждане
(снимка: / Twitter)

Илон Мъск съблюдава обещанието си и разкри забавни вести на събитието Tesla Battery Day. Един от най-интригуващите анонси е, че американската компания работи върху на ниска цена електрически автомобил – за 25 000 $.

Слуховете за национална Tesla циркулират от дълго време, само че бяха свързани основно с китайския пазар. Местният цех на компанията набира скорост, продажбите порастват и разширението на гамата с ценово-достъпен модел за не изключително богатия азиатски район наподобява разумна стъпка.
още по тематиката
Но съдейки по снощното изказване на Илон Мъск, евтината Tesla ще се продава на международния пазар. Най-малкото в Китай и Съединени американски щати.

„ Tesla ще пусне конкурентно електрическо транспортно средство за 25 000 $, което също по този начин ще бъде изцяло самостоятелно ”, съобщи Илон Мъск, представен от Electrek.

На екрана зад него, под виртуален бял воал, бе самата оригиналност. Екстериорът може да се гадае, само че съдейки по пропорциите, ще забележим нещо като дребно копие на Model 3.

Тоест, не може да се чака кросоувър за тези пари, а лифтбек модел. Не е ясно дали задвижването ще е на четирите колела, само че в случай че Tesla възнамерява сходна алтернатива, тя сигурно ще надвиши заявените 25 000 $.

Какво още се знае за тази електрическа кола, с изключение на обстоятелството, че ще има цялостен автопилот? Единствено, че пробегът й ще бъде не по-малък от 320 км. По-рано Илон Мъск разяснява, че електрическа кола с по-малка самостоятелност е безсмислена.

Tesla възнамерява да пусне своя най-достъпен електрически автомобил през 2023 година. Дотогава компанията би трябвало да разшири индустриалния си потенциал и да провежда производството на лични акумулаторни кафези с нараснала енергийна компактност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР