Tesla възнамерява да възобнови бизнеса си със соларни панели. Сега

...
Tesla възнамерява да възобнови бизнеса си със соларни панели. Сега
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда слънчеви панели в Европа през следващата година

Tesla има намерение да възобнови бизнеса си със слънчеви панели. Сега компанията, изработваща слънчеви панели Palo Alto от Калифорния предлага закупуването или наемането на такива панели без обвързване. Това заяви в редица изявления в обществената мрежа Twitter основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск, написа Bloomberg.

" С новите цени на Tesla все едно имате принтер за пари на покрива. По-удобно е да си купите, макар че и наемането е добра инвестиция ", написа Мъск, с цел да насърчи към покупка хората, които живеят тук-там, където електричеството е скъпо.

Неговите изявления провокираха интереса и въпросите на доста консуматори. Един от тях бе, по кое време панелите на Tesla ще бъдат налични в Европа. Мъск е дал отговор, че това ще се случи през идната година.

Възобновяването на бизнеса със слънчеви панели идва малко откакто Tesla регистрира спад на слънчевите съоръжения за трето следващо тримесечие и па-малко от три години от придобиването на огромно име в бранша - SolarCity.

През второто тримесечие автомобилният производител е съумял да конфигурира панели, генериращи единствено 29 мегават часа чиста сила от слънцето. За съпоставяне в най-хубавия си интервал SolarCity e конфигурирала уреди, които създават над 200 мегаватчаса за три месеца.

Откакто закупи SolarCity, Tesla направи няколко промени, които попречиха на растежа ѝ. Компанията приключи партньорството си с HomeDepot, прекрати продажбите от врата на врата и редуцира част о т чиновниците си.

Сега Tesla e концентрирала напъните си върху бизнеса със слънчевите панели, като по думите на Мъск той ще се разрасне и отвън Съединени американски щати и ще навлезе на европейския пазар през 2020 година.

Двата разновидността за пазаруване и за наемане от страна на потребителя са добре премислени. Цената за наемането на слънчев панел включва инсталирането и поддръжката му, а договорът може д а бъде преустановен когато и да е, макар че за компанията ще има разноски при свалянето на оборудването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР