Тесла (Tesla) търси начини да успокои някои европейски лизингови компании,

...
Тесла (Tesla) търси начини да успокои някои европейски лизингови компании,
Коментари Харесай

Тесла обмисля контрол върху щетите и намаления за европейски купувачи

" Тесла " (Tesla) търси способи да успокои някои европейски лизингови компании, откакто новото понижение на цените от автомобилостроителя намали цената на автопарковете им, а бавното обслужване и скъпите поправки отблъснаха корпоративните им клиенти, съобщи Ройтерс.

Усилията включват неофициални отстъпки при покупка на нови коли, в случай че са на склад и старания за справяне с широкоразпространените рекламации за обслужване и ремонт, откакто години наред мениджъри на автопаркове и лизингови компании настояват, че " Тесла " пренебрегва тези проблеми. Това сочат резултатите от интервютата на Ройтерс с девет изпълнителни шефове от огромни лизингови компании за коли чартърен дружно с към 12 корпоративни мениджъри.

С намаляването на цените на дребно " Тесла " се пробва да насърчи продажбите предвид на спада в търсенето на електрически транспортни средства в световен проект и все по-голямата конкуренция, най-много от китайски производители на електрически коли като Би Уай Ди (BYD).

Това обаче се отрази негативно на продажбите в Европа. Лизинговите компании купуват нови коли и уреждат лизинги, изчислявайки за какъв брой могат да ги продадат след приключване на лизинга. Внезапни спадове на цената подбиват тези остатъчни стойности, което коства пари на лизинговите компании. 

Няма нищо " по-лошо " от това непрекъснато да се понижава цената на активите на купувачите от флотилията, сподели Ричард Кнубен, общоприет шеф на основаната в Брюксел " ЛийзЮръп " (LeaseEurope), професионална група за лизинг и предоставяне чартърен на коли, която съставлява национални групи в 31 страни, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР