Тесла (Tesla Inc.) изпревари германската Фолксваген като вторият най-високо оценен

...
Тесла (Tesla Inc.) изпревари германската Фолксваген като вторият най-високо оценен
Коментари Харесай

Акциите на Тесла изпревариха тези на Фолксваген

" Тесла " (Tesla Inc.) изпревари немската " Фолксваген " като вторият най-високо оценен авто производител в света след японският авто гигaнт " Тойота " (Toyota) вследствие на драматичнотo нараства на акциите на американската компания за електрически автомобили през последните месеци, съобщи БНР.

Акциите на " Tesla " нарастнаха над два пъти през последните три месеца, като пазарната капитализация на компанията надвиши 100 милиарда $, трансформирайки се в първият регистриран в Съединени американски щати авто производител, оценен толкоз високо.

По време на това мощно възходящо придвижване на акциите на Tesla Inc., нейната пазарна стойност съумя да задмине поредни тази на по-утвърдени международни съперници като Honda, BMW, General Motors и Daimler. По време на търговията в сряда компанията на Илон Мъск съумя да надмине и Volkswagen, чиято пазарна капитализация беше към 99,4 милиарда $.

Акциите на Японската автомобилна компания Toyota към момента заема водеща позиция в света с пазарна капитализация от 233 милиарда $.

Рязкото повишаване на акциите на Tesla беше подкрепено от изненадващото излизане на компанията от Съединени американски щати на облага през третото тримесечие на предходната година, от бързото създаване на нейния авто цех Китай и от по-добри от предстоящите доставки на електрически автомобили през четвъртото тримесечие.

Много вложители обаче остават скептични, че Tesla може непрекъснато да излиза на облага, да подсигурява постоянен паричен поток и напредък. Но мощният растеж на нейните акции акцентират възходящото доверие измежду вложителите за бъдещето на електрическите транспортни средства и прекосяването на Tesla от нисш производител на коли в международен водач в областта на по-екологично чистите коли.

Въпреки това резултатите на компанията демонстрират, че тя има да извърви много дълъг път, преди да затъмни по-големите си съперници в международен проект.

Въз основа на 12-месечни планирани за продажбите, Tesla даже не е е в топ 20 в света. Очаква се продажбите на компанията да доближат 31 милиарда $, което е надалеч под продажбите на Toyto за 276 милиарда $, на Volkswagen за 283 милиарда $ и на Daimler за 191 милиарда $, съгласно данни на Refinitiv.

В същото време Tesla продаде през предходната година по-малко от 400 хиляди електрическия автомобил, до момента в който Volkswagen продаде над 10 млн. автомобила. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР