Tesla ще ъпдейтне софтуера за батериите си след двата последни

Tesla ще ъпдейтне софтуера за батериите си след двата последни ...

Tesla ъпдейтва софтуера на батериите на колите си.


Tesla ще ъпдейтне софтуера за батериите си след двата последни случая, в които нейни автомобили Model S се запалиха в Шанхай и Хонконг, обяви американската компания, цитирана от Ройтерс. По думите на Tesla в момента тече разследване на инцидентите. 

Компанията разкри, че докато продължава да проучва къде се коренят проблемите ще направи известни промени, за да може "занапред да защити батерията и да увеличи живота ѝ".

По-рано тази седмица хонконгският вестник Apple Daily писа, че кола на Tesla се е запалила на паркинг в търговски център 30 минути, след като е била паркирана.Още по тематаПореден случай на пожар на кола на Tesla

Tesla твърди, че разследването ѝ с властите за този инцидент конкретно е установило само част от модулите на батерията са засегнати, а по-голямата част от нея не е засегната.

Инцидентът се случи три седмици, след като Tesla обяви, че е изпратила екип да разследва видео в китайска социална мрежа, което показва експлодирането на Tesla Model S в търговски център в Шанхай.

До момента има поне 14 случая с коли на Tesla, които са се запалили от 2013 г. насам, повечето след катастрофа.

Източник: investor.bg