Tesla се стреми да започне масово производство на своя Cybertruck

...
Tesla се стреми да започне масово производство на своя Cybertruck
Коментари Харесай

Tesla планира масово производство на Cybertruck от догодина

Tesla се стреми да стартира всеобщо произвеждане на своя Cybertruck в края на 2023 година - две години след първичната цел за дълго чакания пикап, показана от основния изпълнителен шеф Илон Мъск през 2019 година, оповестява Reuters, базирайки се на свои източници, осведомени с проектите на компанията.

През октомври от Tesla оповестиха, че работят интензивно по подготовката на своя цех в Остин, Тексас, за построяването на новия модел, като неговото " ранно произвеждане " би трябвало да стартира в средата на 2023 година.

" Ние сме в последната права за Cybertruck ", съобщи тогава Илон Мъск на среща с с финансови анализатори.
 Tesla набра над половин милион поръчки за пикапа Cybertruck
Tesla набра над половин милион поръчки за пикапа Cybertruck

Производството на новия електрически автомобил ще стартира едвам през 2021 година

Постепенното повишаване през втората половина на идната година до цялостното произвеждане на остроъгълния електрически камион би означавало, че Tesla няма да записва доходи до началото на 2024 година за цялостно тримесечие на произвеждане на нов модел, считан за основен за нейния напредък, разясняват специалисти.

Това също би означавало очакване от още една година за почти стотици хиляди евентуални купувачи, които са платили $100, с цел да резервират Cybertruck в едно от най-дългоочакваните и деликатно проследявани пускания на електрически транспортни средства до момента.

Все още не е оповестена окончателната цена на Cybertruck, не е показана индустриалната версия на автомобила и не е конкретизирано по какъв начин тъкмо ще ръководи зареждането на батерията за новия модел.

През 2019 година Tesla предвижда първична цена от под $40 000, само че от този момент цените на новите транспортни средства се покачиха доста.

От 2019 година   компанията измести периодите за произвеждане три пъти: от края на 2021-а до края на 2022 година, по-късно до началото на 2023-а и последно доникъде на 2023 година, като цел за в началото произвеждане.

Пускането на пазара на Cybertruck ще даде на Tesla EV участник в един от най-печелившите сегменти на американския пазар и съперник на електрическите пикапи от Ford Motor Co и Rivian Automotive, и двете от които пуснаха модели във към момента стеснен брой.

През януари Мъск уточни дефицита на доставяне с съставни елементи като причина за отлагането на стартирането на Cybertruck през 2023 година. През май Tesla спря да приема поръчки за Cybertruck отвън Северна Америка. Тогава Мъск сподели, че компанията има " повече поръчки за първите Cybertrucks, в сравнение с бихме могли да осъществим за три години след началото на производството ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР