Tesla се сблъска с нови неприятности, освен увеличаване производството на

...
Tesla се сблъска с нови неприятности, освен увеличаване производството на
Коментари Харесай

Илън Мъск съобщи за мащабен саботаж, извършен от служител на Tesla

Tesla се сблъска с нови неприятности, с изключение на увеличение производството на електрическия автомобил Model 3 и освобождение на част от личния състав.
Reuters разгласява копие на вътрешно писмо, изпратено от генералния шеф на Tesla Илън Мъск. В имейла се споделя, че е оголен почитан чиновник, направил „мащабен и унищожителен саботаж“.

Според тази информация, осъществено е зловредно модифициране кода на операционната система и е откраднат огромен размер конфиденциална информация . Не се споделя, дали злоумишленикът е работил самичък или това е група хора.

В своето писмо Мъск натъртва върху обстоятелството, че точно в този момент мнозина желаят неуспеха на Tesla – като се стартира от конкуриращите коли производители и шортселърите от Уолстрийт, до фирмите, работещи в областта на изкопаемото гориво.

Засега Tesla не разяснява обстановката. Но саботажът може да се трансформира в съществено главоболие за компанията. Вече видяхме какво се случи с Uber и Waymo, при които сходно приключване на информация докара до дълги правосъдни каузи.

Няма по какъв начин да не обърнем внимание на съвпадението, че това се случва точно когато Tesla разгласи, че от пети юни тази година към този момент създава по 3500 електрическия автомобил седмично. А към края на месеца ще стартира да създава по 5000 седмично.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР