Tesla съобщи днес, че главният финансов директор Закари Къркхорн се

...
Tesla съобщи днес, че главният финансов директор Закари Къркхорн се
Коментари Харесай

Зак Къркхорн, потенциалният наследник на Илон Мъск в Tesla, се оттегля

Tesla заяви през днешния ден, че основният финансов шеф Закари Къркхорн се е отдръпнал от поста си предходната седмица след 13-години кариера в ръководения от Илон Мъск производител на електрически транспортни средства.

„ Да бъда част от тази компания беше особено преживяване и съм извънредно горделив от работата, която свършихме дружно, откогато се причислих преди повече от 13 години “, писа Къркхорн в обява в LinkedIn. Той също по този начин благодари на Мъск за неговото „ водачество и оптимизъм ", въодушевили толкоз доста хора.    Къркхорн, на който Tesla благодари за „ забележителния принос “, ще остане в компанията до края на годината, с цел да подкрепи наследника си.   На 4 август Tesla е назначила 45-годишния Вибав Танейджа за финансов шеф, който до неотдавна е бил основен счетоводител на компанията, оповестява The Wall Street Journal. Той е част от бизнес орбита на Мъск от март 2016 година, когато се причислява към SolarCity като вицепрезидент по счетоводните интервенции, съгласно неговата биография в LinkedIn. Остава в Tesla, откакто автомобилният производител сполучливо придобива слънчевата компания. Преди това е прекарал съвсем 17 години в PricewaterhouseCoopers в Индия и Сан Хосе, Калифорния.

Изненадващият ход на Къркхорн идва преди излизането на пазара на дълго чакания пикап Cybertruck на Tesla по-късно тази година и повдига въпроси по отношение на планирането на приемствеността на 52-годишния Мъск, който ръководи няколко компании, в това число SpaceX и обществената платформа X (известна преди като Twitter).
Акциите на Tesla падaт с над 2,5% по време на днешната комерсиална сесия в Съединени американски щати. 

Хората, работили с Къркхорн, му приписват умеенето да поддържа връзка свободно с Мъск - нещо, с което други ръководители в Tesla не престават да се борят, писа WSJ през май. Той е индивидът, преследвал задачите за напредък на компанията посредством понижаване на индустриалните разноски и увеличение на успеваемостта.

Tesla е доста друга компания от времето, когато Къркхорн поема юздите като финансов шеф след изненадващо известие при започване на 2019 година, че заменя дългогодишния поддръжник на Мъск Дийпак Ахуджа, разяснява още WSJ.
По това време Tesla се пробва да направи преход от нишов авто производител към всеобщ със своя седан Model 3.
През миналата година Къркхорн е поел по-значима роля в автомобилния производител, откакто Мъск купи компанията за обществени медии X в края на октомври. Той беше церемониалмайстор на събиране на вложители през март, където Tesla посочи ръководителите, работещи под Мъск, акцентира WSJ.   Бивши ръководители на компанията разясняват пред изданието, че Къркхорн е изпълнявал доста ежедневни отговорности като основен действен шеф, до момента в който е бил финансов шеф. Членовете на борда на шефовете на Tesla в един миг даже са обсъждали Къркхорн като вероятен правоприемник на Мъск като основен изпълнителен шеф, съгласно източник на WSJ. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР